Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Μια πρώτη νίκη της Απεργίας μας. Η Διοίκηση της Λυρικής υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα πήραμε μια απόδειξη της δύναμης που κρύβει η συλλογική διεκδίκηση. Η Διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανακοίνωσε την ακύρωση των δυο παραστάσεων που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, μπροστά στο φόβο που δημιούργησε το κάλεσμα της απογευματινής μας κινητοποίησης στις εγαταστάσεις της Λυρικής.

Επιχείρησαν να επιβάλλουν κλίμα φόβου και εκβιασμών με την προσπάθειά της  να πραγματοποιήσει  τις παραστάσεις της κατά τη διάρκεια της Απεργίας των Καλλιτεχνών. Μπροστά στην κατακραυγή που ξεσηκώθηκε υποχρεώθηκε σε προσωρινή αναδίπλωση.

Η ουσία δεν αλλάζει. Η Διοίκηση της Λυρικής και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της κος Κουμεντάκης έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα για την προσπάθεια να σπάσουν την Απεργία, και να εκφοβίσουν εργαζόμενους και Σωματεία. Πρόκειται για τους ίδιους που εισηγούνται Κώδικες Δεοντολογίας για την καταπολέμηση φαινομένων εκφοβισμού στο εργασιακό περιβάλλον.

Κυρίως όμως έχουν εκτεθεί γιατί πρωτοστατούν στην επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των Καλλιτεχνών και των υπόλοιπων εργαζόμενων στο Θέαμα Ακρόαμα. Είναι χαρακτηριστική η αδιάλλακτη στάση τους απέναντι στο αίτημα των Σωματείων για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, τέτοιες που να καλύπτουν τις απώλειες που έχουμε υποστεί από την ακρίβεια. Όχι μόνο αρνείται να συζητήσει με το Σωματείο μας αλλά με κάθε τρόπο προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους δίνοντας μερικά ψίχουλα σε κάποιους προκειμένου να τους στρέψει ενάντια στο σύνολο.

Είναι δεδομένο πως η στάση της Διοίκησης της Λυρικής και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή έχει τις πλάτες της πολιτικής ηγεσίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και συνολικά της κυβέρνησης.

Η σημερινή νίκη ας γίνει παράδειγμα σε όλους τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό για το πως ο αγώνας μας μπορεί να σπάσει την αδιάλλακτη στάση ακόμα και της πιο σκληρής εργοδοσίας με άμεση διασύνδεση με το κράτος.

Με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα παλεύουμε για την επιτυχία της 48-ωρης Απεργίας σε κάθε χώρο που δουλεύουν Καλλιτέχνες. Όλοι στην αυριανή Απεργιακή συγκέντρωση στις 12 στο Σύνταγμα.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Οι ζωές μας έχουν αξία

Την Τετάρτη 22/3/23 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για να εκτιμήσει...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Οικοδόμων Χανίων: 27 Μάρτη σύσκεψη για τα επόμενα βήματα της αγωνιστικής δράσης

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους φορείς του νομού μας   την Δευτέρα...

Σωματεία Χανίων : Ζήτω ο Αγώνας των Εργατών της Γαλλίας

Τα πρωτοβάθμια σωματεία Ν. Χανίων εκφράζουν την Αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Γαλλίας...