Την Τετάρτη 22/1 καλείται να παρουσιαστεί στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Βασίλης Παρασκευόπουλος, ως κατηγορούμενος για «παρεμπόδιση λειτουργίας κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων», κατηγορία που αφορά κινητοποίηση που έγινε πριν τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα στις 21 Σεπτέμβρη 2020, όταν μαζί με άλλα Σωματεία στο Θέαμα – Ακρόαμα διαδηλώναμε έξω από το Υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών.
Την περίοδο εκείνη, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και τα άλλα Σωματεία του κλάδου με πολύ μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα, διεκδικούσαμε μέτρα στήριξης της επιβίωσης των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο, για τους οποίους είχε απαγορευτεί η εργασία με Υπουργική απόφαση λόγω πανδημίας. Αποτέλεσμα αυτών των κινητοποιήσεων ήταν να εξαναγκαστεί η Κυβέρνηση να διευρύνει τα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους στο Θέμα – Ακρόαμα.
Η δίωξη που ασκείται σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά και αφού έκλεισε ο κύκλος των περιοριστικών μέτρων και των κινητοποιήσεων, έχει στόχο την αγωνιστική δράση του σωματείου μας. Στο πρόσωπο του Προέδρου δικάζεται συνολικά η αγωνιστική δράση του Συλλόγου μας. Αποτελεί ομολογία της Κυβέρνησης πως οι κινητοποιήσεις μας την πιέζουν και γι’ αυτό το λόγο προσπαθεί να τις περιορίσει, να τις συκοφαντήσει. Το επιχείρημα για «παρεμπόδιση λειτουργίας κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων» ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο μπροστά στο χάλι στο οποίο έχουν περιέλθει οι δημόσιες συγκοινωνίες, με συνθήκες που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά και θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές επιβατών και εργαζόμενων στις συγκοινωνίες. Φανερώνεται όμως έτσι και η αγωνία της Κυβέρνησης να κρύψει την αλλεργία που της προκαλούν οι κινητοποιήσεις και να εμφανιστεί πως εκφράζει το δημόσιο συμφέρον απέναντι στις «αντικοινωνικές» διεκδικήσεις των εργαζόμενων.
Έχουμε πλέον πείρα από την μεγάλη δύναμη των μαζικών μας κινητοποιήσεων και γι’ αυτό η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης θα πέσει στο κενό. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας δυναμώνοντας τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη.
Είμαστε μαζί και δυνατοί, της Τέχνης οι εργαζόμενοι έχουμε φωνή.