Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Επιστολή προς Υπ. Ανάπτυξης και Γραμμ. Πολιτ. Προστασίας σχετικά με τις παραλείψεις που αφορούν τη ζωντανή μουσική σε επιχειρήσεις εστίασης.

0
image_pdfimage_print

Μετά από προφορική επικοινωνία με αρμόδιο υπάλληλο του Υπουργείου Ανάπτυξης είχαμε την διαβεβαίωση ότι επιτρέπεται η ζωντανή μουσική σε επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους. Από την ανάγνωση του ΦΕΚ λόγω ασαφειών διατύπωσης μερικές αστυνομικές διευθύνσεις (συγκεκριμένα της Μεσσηνίας), παρερμηνεύοντας το ΦΕΚ απειλούν με πρόστιμο καταστηματάρχες και μουσικούς σε περιπτώσεις ζωντανής μουσικής σε εξωτερικούς χώρους του καταστήματος.

Θεωρούμε μεγάλη έλλειψη το ότι ακόμη αυτό δεν έχει αποσαφηνιστεί από το Υπουργείο σας και από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με γραπτή διευκρινιστική εγκύκλιο. Ήδη, το Σωματείο μας από 11/6/2021 έχει στείλει συγκεκριμένο αίτημα στη Πολιτική Προστασία που ουδέποτε απαντήθηκε.

Συνέπειες αυτών των παραλείψεών σας είναι πολύ μεγάλες για συναδέλφους που έχουν να κάνουν μεροκάματο εδώ και χρόνια και προσπαθούν να επιβιώσουν με λίγα μεροκάματα σε αυτή την καλοκαιρινή περίοδο.

Ζητάμε άμεσα με μορφή επείγοντος να εκδοθεί η παραπάνω διευκρινιστική εγκύκλιος και να διαβιβαστεί σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας. 

Share.

Comments are closed.