Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Από τύχη δεν είχαμε νεκρούς

Δημοσιεύτηκε στις

Καταδικάζουμε την εγκληματική επίθεση της Αστυνομίας σε συναυλία στο ΑΠΘ την οποία παρακολουθούσαν χιλιάδες θεατές. Η Αστυνομία χρησιμοποίησε αναίτια μεγάλες ποσότητες χημικών ακόμα και σε νέους που έφευγαν πανικόβλητοι για να σωθούν.

Από τύχη δεν είχαμε νεκρούς από τον πανικό που δημιουργήθηκε στους χιλιάδες θεατές που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι πολύ μεγάλες. Απαιτούμε απαντήσεις για το ποιός έδωσε εντολή για αυτή την εγκληματική επίθεση.

Οι φοιτητές και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη γενίκευση της καταστολής στα Πανεπιστήμια. Οι Καλλιτέχνες είμαστε στο πλευρό των φοιτητών και των αγώνων τους.

Στηρίζουμε επίσης την Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέντζιου, που παραπέμφθηκε σε δίκη γιατί υλοποίησε τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των Σωματείων και απαίτησε να διαδηλώσουν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία χωρίς την άδεια της Αστυνομίας, διεκδικώντας μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας.

Ότι και να κάνουν οι Κυβερνήσεις και οι μηχανισμοί καταστολής τους, το λαϊκό κίνημα θα φουντώνει και χωρίς την άδεια τους. Οι φοιτητές θα δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και την υποβάθμιση των σπουδών τους. Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι θα διαδηλώνουν και θα απεργούν παρά τις απαγορεύσεις των νόμων Αχτσιόγλου και Χατζηδάκη.

Μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, μεγαλώνουν οι ευθύνες όλων μας να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων της εποχής μας.

 

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...