Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Ανανεώνουμε το ραντεβού στις 29 Μάρτη στις 12.00 στο ΥΠΠΟΑ με στάση εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα 27/3 πραγματοποιήσαμε την έκτακτη κινητοποίηση στο ΥΠΠΟΑ για να κάνουμε σαφές με έναν άμεσο τρόπο ότι είμαστε αντίθετοι στις νέες αιφνίδιες νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης.

Κάναμε καθαρό με την παρουσία μας ότι είμαστε αντίθετοι στην προώθηση των ατομικών συμβάσεων, της ωρομισθίας και στο διαχωρισμό της πρόβας από την παράσταση. Είναι πρόκληση η νομική διατύπωση της Κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να απολύσει έναν εργαζόμενο ο όποιος έχει ήδη υπογράψει ατομική  σύμβαση και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία των προβών, χωρίς να χρειάζεται να επικαλεστεί κανένα ‘σπουδαίο λόγο‘. Η Κυβέρνηση πράγματι θέλει να καταπολεμήσει τη μαύρη εργασία, φτάνοντας τα δικαιώματα μας στον πάτο, ώστε πραγματικά οι εργοδότες να μην έχουν.…τίποτα να κρύψουν.

Θεωρούμε κοροϊδία τη δημιουργία του Μητρώου Καλλιτεχνών που προχωρά σε ένα ατομικό φακέλωμα, επικαλούμενοι την ‘αδυναμία τους‘ να αντλήσουν αυτά τα στοιχεία από ΕΡΓΑΝΗ ΕΦΚΑ κ.λ.π., τη στιγμή που διαλαλούν για τη δημιουργία του επιτελικού κράτους.  Υποκριτικά η Κυβέρνηση επικαλείται τον προαιρετικό χαρακτήρα του, ενώ ήδη έχει εξαγγείλει τη δημιουργία ξεχωριστού Ασφαλιστικού για τους Καλλιτέχνες, το οποίο κρατάει κρυφό, για να μη ξεσηκωθούμε, για το χτύπημα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Η Κυβέρνηση επικαλείται ότι το Μητρώο θα γίνει εργαλείο για τη διαμόρφωση πολιτικών στον κλάδο μας, πολιτικές που έχουμε βρει μπροστά μας όλα αυτά τα χρόνια – πανδημία, Π.Δ.85, επίθεση στις συμβάσεις στα Κρατικά θέατρα και τους ΟΤΑ κ.α.

Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να πιέσουν και να έχουν αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Υφυπουργός με τηλεφωνική του παρέμβαση στο Σωματείο προσπάθησε να δημιουργήσει την αίσθηση ότι έχουμε παρεξηγήσει τις προθέσεις τους, ζητώντας υποδείξεις για αλλαγές στο εν λόγο ν/σ, ενώ στην ουσία προσπαθούσε να μας καθησυχάσει για να αναστείλει τις κινητοποιήσεις μας.

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε δεν μας υποδέχτηκε κανείς από την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, παρά μόνο αστυνομικές δυνάμεις.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την Τετάρτη 29/3 στις 12.00, στο ΥΠΠΟΑ, με στάση εργασίας.

Τέλος, κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή για τον ξαφνικό χαμό του συναδέλφου μας Βασίλη Κωτσόβολου.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων : Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του

Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει...

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Αττικής:  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη

 Το συνδικάτο καθαριστριών αττικής και περιχώρων  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη εις...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα

Ο λόγος για το κατ’ ευφημισμόν Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ). Την ώρα...