Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: 22 Νοέμβρη κινητοποίηση σπουδαστών σχολών χορού, θεάτρου και κινηματογράφου στο Υπ. Πολιτισμού

Δημοσιεύτηκε στις

Καλούμε στην κινητοποίηση που διοργανώνει ο «Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού Θεάτρου & Κινηματογράφου», αύριο Παρασκευή 22 Νοέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2023 για την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση, η Κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο που απ’ ότι φαίνεται δε θα δίνει απάντηση ούτε στα βασικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Παιδείας δε θεωρούν ζήτημα της αρμοδιότητας τους την ύπαρξη Δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης από τα πρώτα παιδικά χρόνια μέχρι το Πανεπιστήμιο.

Η μόνη ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι η ρύθμιση των ιδιωτικών μικροσυμφερόντων σ’ ένα εκπαιδευτικό σύστημα που είναι αποκλειστικά ιδιωτικό.

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που ζητά από σπουδαστές και τους γονείς τους να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, που δεν αναγνωρίζει αυτονόητα επαγγελματικά δικαιώματα στους επαγγελματίες καλλιτέχνες που πλήρωναν για χρόνια την πανάκριβη ιδιωτική εκπαίδευση, απαντάμε με τους αγώνες μας.

Η συμμετοχή μας στην αυριανή κινητοποίηση των σπουδαστών είναι ένα πρώτο βήμα.

Περισσότερα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Πρόταση μπροστά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

Λεφτά για μισθούς, παιδεία, υγεία και όχι για τα κέρδη και τους πολέμους των...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Δελτίο Τύπου από την κινητοποίηση στη Σαλαμίνα και κάλεσμα συνέχισης του αγώνα

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 13:30 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ζητάμε τη συμπαράσταση των εργαζομένων, των συλλόγων γονέων, του...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον πρόωρο και ξαφνικό χαμό της Ελένης Κατραντζή-Χατζηελευθερίου

Η Διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον...