Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων WIND : Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ

Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας στα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζοντας με αυτόν τον τρόπο πιστά την «αντιναρκωτική» πολιτική της ΕΕ, απαξιώνει ακόμα περισσότερο την πρόληψη και τη θεραπεία της τοξικό εξάρτησης. Προσπαθεί να βάλει «ταφόπλακα» με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 30/9/2019) στο χαρακτήρα και τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ αφού με άμεση κρατική παρέμβαση θα διορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και θα καθορίζονται όλες του οι λειτουργίες.

Συνάδελφοι,

Όσοι έχουν έρθει σ ‘επαφή με άτομα που δουλεύουν ή  με “φιλοξενούμενους” των ΚΕΘΕΑ, αντιλαμβάνονται εξ ολοκλήρου πόσο βαθιά ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ είναι η “δουλειά” που έχουν ρίξει.

Και δεν είναι λίγοι, όσοι βγήκαν απ’ τα ΚΕΘΕΑ και μας ξανασυστήθηκανόπως ο φοίνικας αναγεννιέται από τις στάχτες του!

Και δεν είναι λίγες οι φορές που δακρύσαμε από χαρά και περηφάνεια μαζί τους και γι’ αυτούς!

Το ΕΡΓΟ  που γίνεται εδώ και 40 χρόνια , είναι ανθρωποκεντρικό και εξονυχιστικά φιλοσοφημένο, αντλεί την έμπνευση “αγωγής” του από την ΄τέχνη σε κάθε της μορφή (από γραφή, μουσική , δραματοθεραπεία ,θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική) χωρίς καθόλου φάρμακα ή υποκατάστατα. Με πολύ μπλα μπλα , πολλές αγκαλιές, πολύ δράμα και πολύ γέλιο.

ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ.

ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ Θ’ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΡΘΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ Η ΑΛΛΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΩΝ χειρίστου είδους!

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟΙ ΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΟ “ΞΕΚΑΘΑΡΟ” ΑΥΡΙΟ !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΘΕΑ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Την άμεση ανάκληση της αυταρχικής ΠΝΠ, με την οποία καταλύεται η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ
  • Τον τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης, που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες
  • Την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης
  • Την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μια εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων