Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Υπ. Πολιτισμου: Καταγγελία για προσπάθεια παρεμπόδισης εκτέλεσης συνδικαλιστικής δράσης

Δημοσιεύτηκε στις

Την Πέμπτη, 15/09 η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού μαζί με τη Γενική Γραμματέα πραγματοποίησαν περιοδεία στο χώρο του Τατοΐου, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με την απόφαση του ΔΣ για συμμετοχή στην κινητοποίηση των Σωματείων κατά της ακρίβειας και των μειωμένων μισθών.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντήρησης Νεότερων και Αρχαίων Μνημείων ενημερώθηκε για την παρουσία μας στον εργασιακό χώρο και έσπευσε να τηλεφωνήσει απαιτώντας από τους εκπροσώπους του Σωματείου την άμεση αποχώρηση τους. Μάλιστα, δε δίστασε να απαιτήσει από το Σωματείο να ζητά την έγκριση της Υπηρεσίας για το αν και το πότε θα μπορούν να πραγματοποιούν περιοδεία σε χώρο εργασίας!

Ενημερώνουμε την Προϊσταμένη, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει, ότι αυτή η προσπάθειά της παρακώλυσης των συνδικαλιστικών δράσεων αποτελεί κατάχρηση εξουσίας, καθώς και ξεκάθαρα νομική και συνταγματική παραβίαση, καθώς διασφαλίζεται με σαφήνεια η προστασία και οι διευκολύνσεις της συνδικαλιστικής δράσης με τον νόμο 1264/1982 (άρθρο 14), όσο και η συνδικαλιστική ελευθερία με το άρθρο 23 του Συντάγματος περί ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Είναι αδιανόητο ένα Σωματείο να ζητά την άδεια του εργοδότη για να βρεθεί κοντά στους εργαζόμενους που εκπροσωπεί. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις και τις αποφάσεις τους εργαζόμενους, όπως επίσης οφείλουν να καταγράφουν τις συνθήκες εργασίας, κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι. Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να στέκεται εμπόδιο σε αυτή τη δράση.

Είναι προφανές ότι το Σωματείο στοχοποιείται, καθώς έχει επανειλημμένα καταγγείλει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τατοΐου. Ωστόσο, η διεύθυνση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθεί με την επίλυσή τους και να δημιουργήσει επιτέλους τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας σε ένα έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Εξάλλου, η στάση της Προϊσταμένης απέναντι στους συνδικαλιστές είναι γνωστή, καθώς και στο πρόσφατο παρελθόν – πριν από δύο χρόνια ακριβώς – είχε διωχθεί μέλος του προεδρείου του Σωματείου μας, γεγονός που οδήγησε στην απόλυσή της από την εργασία της. Ως εκ τούτου, το χθεσινό συμβάν δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το ΥΠΠΟ έχει δείξει το πραγματικό του αντεργατικό πρόσωπο πολλές φορές: στοχοποιεί εργαζόμενους και καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας, για να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου και πλήρη συγκάλυψη στους χώρους δουλειάς.

Καταγγέλλουμε την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης!

Δεν πρόκειται να ζητήσουμε καμία έγκριση από κανέναν εργοδότη!

Θα βρισκόμαστε πλάι στους εργαζόμενους και θα δημοσιοποιούμε τα προβλήματα.

 

Περισσότερα

H ΔΑΣ για τις εκλογές στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου – Διπλασιασμός σε ψήφους,ποσοστά και έδρες

Η ΔΑΣ ΝΤ ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους αντιπροσώπους που ενίσχυσαν διακριτά το ψηφοδέλτιο και διπλασίασαν...

112 Φοιτητικοί Σύλλογοι συμμετέχουν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη 112 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, θα συναντηθούν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου...

Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Ν.Πελοποννήσου – Όχι αναμογεννήτριες στον Μαίναλο

ΚΑΜΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΕ ΜΑΙΝΑΛΟ, ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ, ΠΑΡΝΩΝΑ ! Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου...