Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Υπ. Πολιτισμού: Η δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ δε θα περάσει

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ καταγγέλλει τη συνέχεια των διώξεων συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων, τη φορά αυτή ενεργοποιώντας το νόμο «Χρυσοχοΐδη» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, παραπέμποντας σε δίκη την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου. 

Είναι ξεκάθαρο ότι η ύπαρξη και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς οδηγεί κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να βάλουν σε χρήση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουν νομοθετήσει όλο το περασμένο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται.

Της προώθησης με ακόμη μεγαλύτερη ένταση της πολιτικής που τσακίζει την εργατική τάξη και το λαό, προηγείται πάντα η τρομοκρατία και η καταστολή. 

Να γιατί «ξέθαψαν» τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας το 2020, στήνοντας «διαδηλωτοδικείο» για όσους τις οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτές. 

Τα Σωματεία θα δείξουν την αλληλεγγύη τους σε όσους σέρνουν σε δικαστήρια και θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ακυρώνονται ένας-ένας στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Επανήλθε ανανεωμένο το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη ίδια διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...