Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας: Αγωνιστική υποδοχή του Πρωθυπουργό σήμερα στο ΥΠΑΑΤ

Δημοσιεύτηκε στις

Αγωνιστική υποδοχή του Πρωθυπουργό σήμερα στο ΥΠΑΑΤ

Στην πολιτική που τσακίζει μισθούς και δικαιώματα απαντάμε με τους αγώνες μας

Μετά το χθεσινό κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπ.Γεωργίας, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι των σωματείων του ΥΠΑΑΤ, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ Δήμητρα και του ΟΠΕΚΕΠΕ υποδεχτήκαμε αγωνιστικά, με παλμό και συνθήματα, τον Πρωθυπουργό στο ΥΠΑΑΤ, καταδικάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει μισθούς και δικαιώματα.

Εκπρόσωποι των σωματείων παραδώσαμε τα αιτήματά για τα κύρια και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και την καθημερινότητά μας στον Πρωθυπουργό, ο οποίος με κυνικότητα δήλωσε ότι «εάν ζητάτε 13ο-14ο μισθό, σας λέω προκαταβολικά ότι δεν θα τον πάρετε… »

Στην πολιτική που τσακίζει μισθούς και δικαιώματα απαντάμε με τους αγώνες μας. Συνεχίζουμε πιο μαζικά και πιο ενωτικά… δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Δεν ανεχόμαστε άλλο η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να πετάνε στο καλάθι των αχρήστων τα αιτήματά μας. Nα υποβαθμίζουν τις ζωές μας. Δεν πάει άλλο, να παραπέμπουν χρόνια αιτήματά μας στις καλένδες …της ανάπτυξης, να κάνουν ότι δεν ακούνε τις διαμαρτυρίες μας.

Διεκδικούμε

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων επιστημονικού, τεχνικού και βοηθητικού, ενάντια στην υποστελέχωση και την εντατικοποίηση που αποτελεί εκτός των άλλων και όχημα για να δικαιολογείται και η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.

Αναγνώριση του ανθυγιεινού επιδόματος και άμεση χορήγησή του στους εργαζόμενους του ΥΠΑΑΤ που το δικαιούνται – Δεν μπορεί οι συνάδελφοι που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους να περιμένουν πότε θα ιεραρχήσει η κυβέρνηση το ΥΠΑΑΤ για να νομοθετήσει απαξιώνοντας επί της ουσίας την επικινδυνότητα της εργασίας των εργαζομένων στο ΥΠΑΑΤ.

Συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς του ΥΠΑΑΤ.

Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας – Υπογραφή της ΣΣΕ που έχουμε καταθέσει στο ΥΠΑΑΤ.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στη χώρα μας για να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και να έχουμε και εμείς φθηνά τρόφιμα.

Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις λόγω των καταστροφών που έχει υποστεί η σοδειά τους από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων που αφήνει απροστάτευτο το λαό από φυσικές καταστροφές υπολογίζοντας ως κόστος την ανθρώπινη ζωή, χωρίς να δίνει δεκάρα για το βιός και τη περιουσία του λαού.

Περισσότερα

Ανακοινωση ΔΑΣ ΕΤΙΤΑ για σχολή Κινηματογράφου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Εν μέσω καλοκαιριού και ενώ έχουν ήδη ψηφιστεί ακόμα πιο αντιδραστικοί νόμοι που...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ

Το πρωί στις  24/7 ένας συνάδελφος εργαζόμενος μεταλλεργάτης, έχασε την ζωή του κάτω από...

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Τραυματισμός εργαζομένου στο λιμάνι στις προβλήτες της COSCO

Λίγες ώρες μετά το θανατηφόρο δυστύχημα στα ναυπηγεία του Κόρου στη Σαλαμίνα έρχεται να...