Παρασκευή, 7 Αυγούστου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζ. Υπ. Γεωργίας : Κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για περιορισμό των διαδηλώσεων

image_pdfimage_print

Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!

Δευτέρα 6/7 Παράσταση Διαμαρτυρίας στις 13:00 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Τετάρτη 8/7 Δημοσιουπαλληλική Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου Συγκέντρωση στις 11:30 στα  Προπύλαια

Πέμπτη 9/7 Συλλαλητήριο στις 20:00 στο Σύνταγμα και τις άλλες πόλεις

Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο επιδιώκοντας να βάλει νέα εμπόδια στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται, να διαδηλώνουν και να απεργούν. Ο περιορισμός των διαδηλώσεων, ειδικά στην παρούσα περίοδο, δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Πέρα από τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, σήμερα έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία.

Το “νομοσχέδιο”, που σε πολλά του σημεία αποτελεί ουσιαστικά αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971(!!!), ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα “ερμηνείας του νόμου”. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται. Στο ίδιο νομοσχέδιο η συμμετοχή σε διαδήλωση ανάγεται σε ιδιώνυμο.

Θα μείνει στα χαρτιά! Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας απέναντι στην επίθεση που καθημερινά δεχόμαστε, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους.

Comments are closed.