Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών : Για την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων

0

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την πασιφανή πλέον αναλγησία και τρομοκράτηση όλων των εργαζομένων της χώρας.

 Σε μια περίοδο όπου αφενός μεν οι συνέπειες της πανδημίας που επιδείνωσε την κατάσταση της 12ετούς κρίσης και των μνημονίων και αφετέρου την ακρίβεια την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο που μαστίζουν την κοινωνία, η Κυβέρνηση δίνει εξετάσεις με επιτυχία μόνο στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει κατά των εργαζομένων.

Μετά από δώδεκα χρόνια όπου οι περικοπές λόγω της κρίσης παγιώθηκαν και οι Σ.Σ.Ε. ουσιαστικά δεν υφίστανται,η Κυβέρνηση ψήφισε το Νόμο Χατζηδάκη ενισχύοντας το «οπλοστάσιο» των εργοδοτών βάζοντας στο «γύψο» όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Επιπροσθέτως, την κάθε αντίδραση των εργαζομένων την αντιμετωπίζει με κατασταλτικά μέτρα, σέρνοντας τους εργαζόμενους στα Δικαστήρια όπως έγινε χθες με τα Σωματεία των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ,με απαίτηση να επιβληθούν χρηματικές ποινές και εξάμηνη φυλάκιση. Το έγκλημα που διέπραξαν είναι, ότι συμμετείχαν στη στάση εργασίας που προκήρυξε το Ε.Κ.ΑΘΗΝΑΣ διότι εκδικάζονταν στο ΣτΕ η προσφυγή για το Νόμο Χατζηδάκη.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που θυμίζει τις πρακτικές παλαιών δεκαετιών κι ο αυταρχισμός που επιδεικνύουν,θα μας βρουν απέναντι και δε θα μείνουν αναπάντητες από τους εργαζόμενους.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.