Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών : 12 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις

image_pdfimage_print

Συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που παίρνει για την υπογραφή ΣΣΕ με κινητοποιήσεις, στάση εργασίας, παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς κλπ. ενημερώνει ότι  θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις την Δευτέρα στις 12 Νοέμβριου στα  γραφεία της Π.Ο.Λ.  Η συνάντηση αυτή είναι συνέχεια της από 18.11.2018 συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΣΕΒ, και επιδιώκουμε  να κουβεντιάσουμε επί της ουσίας το σχέδιο της ΣΣΕ.

Η συνάντηση στα γραφεία της ΠΟΛ είναι απόδειξη του κύρους της Ομοσπονδίας μας στο κλάδο, κάτι που αναγνωρίζουν και οι εργοδότες

Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί επίσης προσπάθεια των εργοδοτών να αποφύγουν κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα γραφεία τους, να βάλουν εμπόδια στις μαζικές διαδικασίες του κλάδου, ώστε η κουβέντα να περιορίζεται ανάμεσα στα μελή του Δ.Σ της ΠΟΛ και των εργοδοτικών οργανώσεων.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Έχουμε ξεκάθαρο ότι οποία κουβέντα γίνει πάνω στην συλλογική σύμβαση δεν θα πρέπει να περιοριστεί στους τέσσερις τοίχους μια αίθουσας άλλα να γίνει γνωστή στο σύνολο του κλάδου ώστε οι εργαζόμενοι του να γνωρίζουν  τις διαθέσεις των εργοδοτών, να βγάζουν συμπεράσματα και σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε δεσμευτεί.

Συνάδελφοι, έχουμε ξεκάθαρο ότι η πάλη για ΣΣΕ είναι ζήτημα διεκδίκησης όλων των εργαζομένων του κλάδου. Γι’ αυτό θα πρέπει να δυναμώσει η πάλη για αυτήν, πρώτα και κύρια στα μεγάλα μονοπώλια του κλάδου, άλλα και σε όλους τους τόπους δουλειάς.

Καλούμε τα σωματεία μελή μας να πάρουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση με περιοδείες στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις κλπ. Να μαζικοποιήσουν τις γραμμές τους με νέα μέλη για να βγουν πιο ισχυρά από αυτή την διαδικασία.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Παλεύουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην βάση του σχεδίου της ΠΟΛ

Το Δ.Σ

Comments are closed.