Κυριακή, 5 Απριλίου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή : Το λαϊκό κίνημα δεν μπαίνει στο γύψο !

image_pdfimage_print

Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού πρώτα έδωσε κι άλλο χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία και στον έλεγχο της συνδικαλιστικής δράσης, προχωρά τώρα με τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Το νομοσχέδιο που διέρρευσε στη δημοσιότητα και που φαίνεται πως η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή μέσα στις επόμενες μέρες ουσιαστικά στραγγαλίζει το δικαίωμα στην αγωνιστική διεκδίκηση.

Συγκεκριμένα προβλέπει:

  • Τη συνεκτίμηση γενικά του αριθμού των συμμετεχόντων για την απαγόρευση ή όχι μιας συγκέντρωσης. Αυτό και μόνο αποκαλύπτει πως στο στόχο δεν είναι μόνο οι μικρού αριθμού συμμετεχόντων διαδηλώσεις “που ταλαιπωρούν” τους πολίτες, όπως υποκριτικά διέδιδαν τα κυβερνητικά στελέχη αλλά κάθε συγκέντρωση.
  • Ανάθεση υπερεξουσιών στην αστυνομία η οποία όχι μόνο θα είναι αρμόδια για την επιβολή του νόμου αλλά και ερμηνείας του, αφού θα ορίζει τους περιορισμούς κατά το δοκούν… η αστυνομία κατ’ ουσίαν θα αποφασίζει αν θα επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί μια δημόσια συνάθροιση αν αυτή γίνεται αυθόρμητα.
  • Την απαγόρευση “παρακώλυσης της πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας”. Δηλαδή απαγορεύει τη συγκέντρωση εργαζομένων έξω από υπουργεία, ΔΕΚΟ κλπ. Για παράδειγμα, θα απαγορεύονται οι διαμαρτυρίες έξω από τη ΔΕΗ για το κόψιμο του ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Αναγωγή σε ιδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή σε συγκέντρωση – διαδήλωση, αφού όσοι συμμετέχουν σε αυτή – ενώ έχει απαγορευθεί με απόφαση της αστυνομικής αρχής – θα τιμωρούνται με φυλάκιση ενός έτους.
  • Ταυτόχρονα, ενώ η κυβέρνηση θα μπορεί να απαγορεύει τη διεξαγωγή μιας συγκέντρωσης – διαδήλωσης, ποινικοποιεί την προσπάθεια παρεμπόδισης διεξαγωγής μιας συγκέντρωσης – διαδήλωσης από άλλο φορέα, π.χ. μία διαδήλωση για την καταδίκη ναζιστικής διαδήλωσης. 
  • Την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιτότητας και της ιδιοκτησίας τους κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης από τον “οργανωτή της δημόσιας συνάθροισης”.

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί άλλη μια προσπάθεια

για την επιβολή σιγής νεκροταφείου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ως γνήσιος συνεχιστής της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προχωρήσει τα σχέδια για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης για γεωπολιτική αναβάθμιση και ενίσχυση της θέσης της στο διεθνή ανταγωνισμό. Τούτο σημαίνει και την ένταση της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, στους μισθούς και στις συντάξεις, στην κοινωνική ασφάλιση, σημαίνει παγίωση της εντατικοποίησης, της ευελιξίας. Αυτοί είναι οι όροι για να διαμορφωθεί  “ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον” για το μεγάλο κεφάλαιο. Η κυβέρνηση και οι εντολείς της από τον ΣΕΒ γνωρίζοντας καλά πως αυτά τα μέτρα θα αυξήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια αλλά και φοβούμενη μια νέα επιβράδυνση της καπιταλιστικής οικονομίας ή/και  πιθανή πολεμική εμπλοκή προετοιμάζεται, παίρνει τα μέτρα της. Γι’ αυτό και ετοιμάζει το έδαφος για την κατάθεση ενός τόσο βαθιά αντιδραστικού νομοσχεδίου. Γι’ αυτό έχει εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση μέσω των ΜΜΕ για “οργανωμένες μειοψηφίες που ταλαιπωρούν” τους πολίτες, που ευθύνονται γιατί “νεκρώνει η κίνηση στο εμπορικό κέντρο”, “που υποκινούν” τις διαδηλώσεις και τις απεργίες.

Τους τα γυρνάμε πίσω. Αυτοί, κυβέρνηση και τα αστικά της επιτελεία, είναι που ταλαιπωρούν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, που τον ληστεύουν με τους φόρους, τα τέλη και τις εισφορές για την ασφάλιση, που του πίνουν το αίμα με τα κόκκινα δάνεια, που τον γονατίζουν με τις υπερωρίες και την εντατικοποίηση, που αφήνουν ορφανά παιδιά εργατών που άφησαν την τελευταία τους πνοή την ώρα της δουλειάς από την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Αυτές οι συνθήκες είναι οι πραγματικοί υποκινητές μας, για την συλλογική μας οργάνωση και δράση, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας. Γι΄ αυτό θα αντιπαλέψουμε και αυτό το νομοσχέδιο που θέλει να μας κλείσει το στόμα.

Καλούμε τα ΔΣ των Α΄βάθμιων σωματείων να ενημερώσουν τα μέλη τους

και να πάρουν ανάλογες αποφάσεις καταγγελίας.

 

Οι εργαζόμενοι να ματαιώσουμε στην πράξη κάθε σκέψη

και προσπάθεια που έχει στόχο να μας βάλουν φίμωτρο.

 

Το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων δεν θα περάσει!

 

   Το ΔΣ

Comments are closed.