Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή : Συνεχίζουμε – Κλιμακώνουμε με νέα απεργία στις 16 Ιούνη

0
image_pdfimage_print

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ

ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΘΕΝΟΣ – ΜΑΖΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 5 μ.μ.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες απεργούς στον κλάδο μας που έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, που ένωσαν τη φωνή τους με χιλιάδες εργαζόμενους Πανελλαδικά στην πιο μαζική απεργία των τελευταίων χρόνων.

Θεοτόκος, Μαργαρίτα, Σικιαρίδειο, Ερμής, Παμμακάριστος έμειναν κλειστά, ενώ υπολειτούργησε η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών. Δεκάδες συνάδελφοι από ιδιωτικά κέντρα απέργησαν παρά την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

 

Να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ και όλοι οι προηγούμενοι αντεργατικοί νόμοι των  κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.  Περιέχει ρυθμίσεις που κάνουν το ωράριο και τη ζωή των εργαζομένων “λάστιχο”, καταργεί το 8ωρο αυξάνοντας την απλήρωτη δουλειά και υπονομεύοντας την υγεία μας, αυξάνει τις υπερωρίες, απελευθερώνει την Κυριακάτικη εργασία. Παράλληλα, μονιμοποιεί την “τηλεργασία” ως έναν νέο τρόπο οργάνωσης της εργασίας που μετατρέπει το σπίτι σε χώρο δουλειάς, τσακίζοντας την επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή μας ζωή, καταργώντας ουσιαστικά των ελεύθερο χρόνο. Είναι ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους. Εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης σε όφελος των επιχειρηματιών όπως επίσης προϋπόθεση αποτελεί και το Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία με το οποίο προβλέπεται κλείσιμο ειδικών σχολείων στο όνομα της συμπερίληψης και της δήθεν ένταξης, κλείσιμο των ιδρυμάτων στο όνομα της αποασυλοποίησης, κατακρεούργηση επιδομάτων και συντάξεων αναπηρίας με εργαλείο την λειτουργικότητα. Είναι τα προβλεπόμενα για τη συνέχιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων ακόμα και μέσα στην κρίση και την αποδέσμευση του κράτους από τη φροντίδα για τον ανάπηρο και τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους με περισσότερο θάρρος να κάνουν το βήμα και αυτή τη φορά, να γίνουμε ακόμα πιο πολλοί στην μάχη της υπεράσπισης της ζωής μας.

Σπάσαμε τον φόβο και συνεχίζουμε.

 Δεν υποχωρούμε μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Οι εργοδότες σε μια σειρά χώρους εδώ και λίγο καιρό έχουν προχωρήσει σε απολύσεις και δυσμενείς αλλαγές στους όρους εργασίας μας. Ενώ από κάποιους άλλους πάλι ακούσαμε πως η απεργία στον κλάδο μας είναι αντιδεοντολογική. Αλήθεια, ποια δεοντολογία ορίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, τα δικαιώματα των οικογενειών που εξυπηρετούν και να παλεύουν για αυτά;

Συγκεκριμένα:

Στο Σικιαρίδειο ίδρυμα, η Διοίκηση σε κλίμα τρομοκρατίας επέβαλε στους εργαζόμενους επέκταση του ωραρίου εργασίας, ασκεί πιέσεις στους συναδέλφους για μη χρήση του δικαιώματος τους σε άδειες ειδικού σκοπού, προχωρά σε απολύσεις, δε διστάζει να εκδιώξει τον πρόεδρο του ΔΣ των εργαζομένων, την στιγμή μάλιστα που οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι τρείς μήνες.  Σε κλίμα μεθοδεύσεων δυσμενών εργασιακών αλλαγών και η στάση της Διοίκησης του Ιδρύματος για το παιδί «Η Θεοτόκος», όπου προχωρά σε προειδοποιημένες απολύσεις. Τέλος, απλήρωτοι εξακολουθούν να βρίσκονται και οι συνάδελφοί μας στο ΚΑΣΠ.

Αλήθεια τι κάνει η κυβέρνηση απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία που τσακίζει τους εργαζόμενους; Έρχεται με το νομοσχέδιο αυτό να τους ενθαρρύνει, να δώσει αέρα στα πανιά της εργοδοτικής ασυδοσίας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους συναδέλφους των χώρων αυτών και δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να κλιμακώσουμε τη συμπαράστασή μας με αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια ενάντια στα δικαιώματά τους, ενάντια στα δικαιώματα των εργαζόμενων του κλάδου.

Καλούμε τα ΔΣ των Α’βάθμιων σωματείων να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων σε συντονισμό με την Ομοσπονδία.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, καμία ανοχή.

Η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν αρχίζει και σταματά σε έναν χώρο δουλειάς. Δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους των συγκεκριμένων χώρων αυτά τα ζητήματα, αλλά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Χρειαζόμαστε ενιαίο αγώνα που να μπορεί να βάζει φρένο απέναντι στα δύσκολα που μας ετοιμάζουν και να διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Χρειάζεται να νιώθουμε ο ένας στο πλευρό του άλλου. Ο κάθε εργαζόμενος να νιώθει πως δεν είναι μόνος του απέναντι στις ορέξεις των εργοδοτών αλλά έχει στο πλευρό του το σωματείο του, την ομοσπονδία του.

Πολύ περισσότερο τώρα που δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση!!!

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Δεν υπάρχει βήμα πίσω για υποχώρηση! Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω-κάτω! Να μην επιτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα! Είναι χρέος σε μας και στα παιδιά μας, είναι για το παρόν και το μέλλον μας, για τη ζωή μας! Το χρωστάμε στις προηγούμενες γενιές εργατών που με θυσίες και αιματοβαμμένους αγώνες κατέκτησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα που κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να τα τελειώσουν!

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!Pa

Στις 16 Ιούνη να δυναμώσει το απεργιακό ποτάμι κόντρα στο κλίμα εφησυχασμού και ηττοπάθειας της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ, κόντρα στην προσπάθειά της να βάλει εμπόδια στην κλιμάκωση του αγώνα με φθηνές δικαιολογίες βοηθώντας έτσι την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Κόντρα στη λογική «ψηφίστε μας να το καταργήσουμε» που προωθούν πολιτικές δυνάμεις και κόμματα του κεφαλαίου. Ήταν αυτοί που ψήφισαν μια σειρά αντεργατικούς νόμους σύμφωνα με τα προστάγματα του μεγάλου κεφαλαίου και των «σύγχρονων ευρωπαϊκών προτύπων». Κόντρα σε κάθε μηχανισμό που θέλει να συγκαλύψει τον αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου. Όσο κι αν προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη, το απεργιακό ποτάμι θα είναι πιο ορμητικό στην νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Ιούνη. Γιατί αποκαλύφθηκε πια πως τα μέτρα που προωθούνται δεν συνιστούν πρόοδο, ούτε προστατεύουν τους εργαζόμενους, όπως προκλητικά αναφέρει η κυβέρνηση.

Δεν συμβιβαζόμαστε! Δεν υποχωρούμε! Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το εργοδοτικό νομοσχέδιο!

Η απεργία στις 16 Ιούνη να είναι ακόμα πιο μαζική!

 

    

Share.

Comments are closed.