Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α:Κάτω τα χέρια από τη συλλογική οργάνωση

image_pdfimage_print

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην απεργιακή συγκέντρωση των ομοσπονδιών και των συνδικάτων στην Αθήνα στις  10.30π.μ. στα Προπύλαια

 Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους απεργοκτόνους νόμους που έφερε το 2018, βαθαίνοντας την επίθεση.

Έτσι ενώ ήδη έχει ψηφίσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μέσα στο καλοκαίρι τα αντεργατικά νομοθετήματα για τους εργολαβικούς εργαζόμενους και τις απολύσεις, έφερε πολυνομοσχέδιο με τροπολογίες για την «καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις διαδικασίες της απεργίας» στοχεύοντας στο χτύπημα της ζωντανής συλλογικής διαδικασίας των Γενικών Συνελεύσεων για τη διαμόρφωση του πλαισίου πάλης και την οργάνωση της δράσης τους.

Με τον ίδιο τρόπο και στο όνομα πάντα του εκδημοκρατισμού του συνδικαλιστικού κινήματος προωθείται και το «ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών», το φακέλωμα δηλαδή και ο ασφυκτικός έλεγχος των εργατικών συνδικάτων από το αστικό κράτος που θα καλλιεργήσει ακόμα μεγαλύτερους δισταγμούς και φόβους στους εργαζόμενους σηκώνοντας τείχη στην οργάνωσή τους στα σωματεία, στη συλλογική δράση και διεκδίκηση.

Μιλάνε για “δημοκρατία”, όταν μόλις πριν λίγες μέρες ψήφισαν νόμο που δίνει στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα ως μονάρχες, παρότι αποτελούν μία μικρή μειοψηφία στα συμβούλια τους. Όταν η ίδια η κυβέρνηση αποφασίζει ενώ αποτελεί το 40% του 58% του εκλογικού σώματος. Φάσκουν και αντιφάσκουν προκειμένου να αποπροσανατολίσουν όταν και πάλι πρόσφατα ο υπουργός Βρούτσης μπροστά στην κατάργηση της προσχηματικής διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυσης, ισχυριζόταν ότι οι εργαζόμενοι με τον προηγούμενο νόμο δεν θα έβρισκαν δουλειά επειδή θα ήταν φακελωμένοι. 

Μιλάνε για χτύπημα της νοθείας ενώ αυτό που επιδιώκουν είναι να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιοι εργαζόμενοι συνδικαλίζονται, τι ψηφίζουν, τι αποφασίζουν για να βοηθούν την εργοδοσία να μην προσλαμβάνει «ενοχλητικές φωνές». Θέλουν τους εργαζόμενους έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών, πιο ευάλωτους στις πιέσεις τους και στα ιδεολογήματά τους.

Δεν τους φθάνει που έχουν ήδη δημιουργήσει ένα περίπλοκο και ασφυκτικό πλαίσιο για να μπορούν να βγάζουν – σύμφωνα με τα στοιχεία – το 90% των απεργιών παράνομες και καταχρηστικές αλλά θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου. Να ξεζουμίσουν τους εργαζόμενους και κανείς να μη μιλάει. Να διώκονται οι αγωνιστές και να ποινικοποιούνται οι αγώνες τους. Ήδη υπάρχει το δεδικασμένο όπου το διευθυντικό δικαίωμα υπερτερεί έναντι της εργατικής προστασίας.

 Θωρακίζουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία τους από ενδεχόμενους κινδύνους και προβλήματα, από εμπόδια που μπορεί να βρουν στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής τους,

 Ο τρόπος λειτουργίας των σωματείων ορίζεται στα καταστατικά τους. Με βάση αυτά αποφασίζουν. Οι αποφάσεις τους, οι μορφές πάλης που θα αποφασίσουν είναι αποκλειστική ευθύνη των μελών τους. Τα σωματεία είναι οργανώσεις εργατών, λογοδοτούν και ελέγχονται μόνο από τα μέλη τους και την εργατική τάξη και όχι από τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους!

Καμία ανοχή στην κρατική-εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΜΕΕΑ καταγγέλλει τους απαράδεκτους αυτούς σχεδιασμούς και καλεί τα διοικητικά συμβούλια των πρωτοβάθμιων σωματείων με συλλογικές διαδικασίες, μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις αλλά και σε επίπεδο ΔΣ να αποφασίσουν όπως έκανε και το ΔΣ της ΠΟΜΕΕΑ, τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Comments are closed.