Κυριακή, Απρίλιος 18

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή :Να διεκδικήσουμε οι Διοικήσεις να πάρουν πίσω τις αποφάσεις  για περικοπές μισθών και επέκταση ωραρίου!

0
image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις προσπάθειές σας να μην περάσει η περικοπή των μισθών σας για τις μέρες του χιονιά.

Η στάση της Διοίκησης του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Θεοτόκος», όπως άλλωστε και άλλων διοικήσεων, σε σχέση με την περικοπή μισθών για τις μέρες που έμειναν κλειστοί οι χώροι λόγω του χιονιά, επικαλούμενοι λόγους «ανωτέρας βίας», είναι απαράδεκτη. Κρύβονται πίσω από το νόμο ότι δήθεν «κατ’ αντικειμενική κρίση ήταν αδύνατο να λειτουργήσουν οι φορείς» με τις πλάτες βέβαια του Υπουργείου Εργασίας «για να βγάλουν κι από τη μύγα ξίγκι».  Λόγοι «ανωτέρας βίας» όταν το κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια» ήταν γνωστό από μέρες, η κυβέρνηση είχε όλο τον απαραίτητο χρόνο να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα και αντ΄ αυτού βάφτισε άλλη μια κακοκαιρία «ακραίο καιρικό φαινόμενο»; «Αντικειμενική κρίση» που δεν κατόρθωσε το επιτελικό τους κράτος – που λύνει και δένει για τα συμφέροντα των μεγαθηρίων  της πράσινης/ψηφιακής κλπ τεχνολογίας, των τραπεζών, των μεγαλοεργολάβων – να συντονίσει τις υπηρεσίες του για να κρατήσει τις βασικές οδικές αρτηρίες ανοιχτές, να λειτουργήσουν οι αστικές συγκοινωνίες, να μη μείνουν χιλιάδες οικογένειες στο έλεος του χιονιά χωρίς ρεύμα και νερό. Και σαν μην έφταναν αυτά που πέρασαν μια σειρά λαϊκές οικογένειες με το χιονιά, μας κόβουν και το μισθό από πάνω ή «από την καλή τους την καρδιά» μας βάζουν να διαλέξουμε ανάμεσα στα δύο το μικρότερο κακό: να μας κόψουν το μισθό ή να μας κουτσουρέψουν την κανονική μας άδεια.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Οι λόγοι «ανωτέρας βίας» έχουν γίνει η καραμέλα της κυβέρνησης και των εργοδοτών ειδικά με αφορμή την πανδημία για να κόβουν μισθούς, να χρεώνουν μέρες κανονικής άδειας, να ζητούν αναπληρώσεις στα απογευματινά ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής κλπ. Κλείνει ένας χώρος λόγω κρουσμάτων; Λόγοι «ανωτέρας βίας» δεν επιτρέπουν την πληρωμή των μισθών. Μέχρι και που νομοθέτησαν ότι οι μισές μέρες της καραντίνας θα αποδίδονται στον εργοδότη ως υπερωρίες ή θα χρεώνονται ως κανονική άδεια. Ζητάν από τους εργαζόμενους να πληρώσουν τα σπασμένα. Από την άλλη για τους εργαζόμενους – ειδικά όσους απασχολούνται με μπλοκάκι – ούτε για τις αναρρωτικές τους άδειες δεν δικαιούνται αποζημίωση.  Λόγους «ανωτέρας βίας» έχουν δικαίωμα να επικαλούνται μόνο οι εργοδότες για να απαλλάσσονται των υποχρεώσεών τους.  

Τώρα να παλέψουμε για να μην περάσουν τα μέτρα αυτά!  Να διεκδικήσουμε οι Διοικήσεις να πάρουν πίσω τις αποφάσεις  για περικοπές μισθών και επέκταση ωραρίου!

Δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να κλιμακώσουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας με αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να σταματήσουμε αυτή και κάθε παρόμοια προσπάθεια ενάντια στα δικαιώματά μας. Δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου χώρου αυτό το ζήτημα. Αφορά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Γι’ αυτό πρέπει να μας βρίσκουν σταθερά απέναντί τους.  

Χρειαζόμαστε ενιαίο αγώνα για να βάζει φρένο απέναντί στα πιο δύσκολα που μας ετοιμάζουν αλλά και να διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Share.

Comments are closed.