Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή: Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6μ.μ. έξω από τα γραφεία της Hellenic Train

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, μας συγκλονίζει και μας γεμίζει οργή ο χαμός τόσων ανθρώπων και μάλιστα νέων. Το δυστύχημα αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς στιγμής είναι ένα έγκλημα που έχει αυτουργούς τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες για το όφελος και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και έχουν μετατρέψει τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα!

Δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των Σωματείων των Σιδηροδρομικών το σύστημα ελέγχου δεν λειτουργεί εδώ και καιρό και εν έτη 2023 όλα γίνονται χειροκίνητα, προειδοποιώντας ότι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα με εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου, αν δε γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού θα έχουμε πολύνεκρο δυστύχημα.

Η τεχνολογία σήμερα μπορεί να εξασφαλίσει δημόσιες υποδομές και συγκοινωνίες ασφαλείς και σύγχρονες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό που θα καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Γι αυτό παλεύουμε ανυποχώρητα διεκδικώντας ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6μ.μ. έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Λ. Συγγρού 41 &Πετμεζά 13).

Περισσότερα

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς 10.30πμ στο Σύνταγμα

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, ΣΤΙΣ 10:30, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Τιμάμε τους αγώνες της...

Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής- Όλοι στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Συνάδελφοι, Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής καλεί το σύνολο του κλάδου να ανταποκριθεί στο πρόσταγμα...

Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια στην Κ. Μακεδονία – Κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης για τους εργολαβικούς εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης για τους εργολαβικούς εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Απευθυνόμαστε σε εσάς ζητώντας...