Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή – Η Δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ δε θα περάσει

Δημοσιεύτηκε στις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή – Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α. καταγγέλλει τη συνέχιση των διώξεων συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων. Αυτή τη φορά σειρά είχε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου που παραπέμπεται σε δίκη ως κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων, για τη  συγκέντρωση υγειονομικών μπροστά από το Υπουργείο Υγείας στις 24/9/2020, ενεργοποιώντας έτσι το νόμο «Χρυσοχοΐδη» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Είναι η πρώτη δική με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο, που τότε αξιοποιήθηκε για την απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων των υγειονομικών και άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας το 2020 στήνοντας έτσι «διαδηλωτοδικείο» για όσους τις οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτές.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ύπαρξη και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς οδηγεί κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να βάλουν σε χρήση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουν νομοθετήσει όλο το περασμένο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους σέρνονται στα δικαστήρια και συνεχίζουμε τον αγώνα για να ακυρώνονται ένας-ένας στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Περισσότερα

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Χίου: Κανένα ντελίβερι στους δρόμους σήμερα στη Χίο

Σήμερα στη Χίο επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες, με κατακλυσμιαία βροχή και ισχυρούς ανέμους, που...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Οργή και αγανάκτηση προκαλεί το νέο εργοδοτικό έγκλημα στα Τρίκαλα

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΒΙΟΛΑΝΤΑ» ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ Οργή και αγανάκτηση προκαλεί το νέο...

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Όχι άλλοι νεκροί εργάτες στο βωμό των κερδών

Φτάνει πιά !!! ΟΧΙ άλλοι νεκροί εργάτες στο βωμό των κερδών!! Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων...