Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή – Η Δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ δε θα περάσει

Δημοσιεύτηκε στις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή – Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α. καταγγέλλει τη συνέχιση των διώξεων συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων. Αυτή τη φορά σειρά είχε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου που παραπέμπεται σε δίκη ως κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων, για τη  συγκέντρωση υγειονομικών μπροστά από το Υπουργείο Υγείας στις 24/9/2020, ενεργοποιώντας έτσι το νόμο «Χρυσοχοΐδη» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Είναι η πρώτη δική με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο, που τότε αξιοποιήθηκε για την απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων των υγειονομικών και άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας το 2020 στήνοντας έτσι «διαδηλωτοδικείο» για όσους τις οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτές.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ύπαρξη και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς οδηγεί κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να βάλουν σε χρήση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουν νομοθετήσει όλο το περασμένο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους σέρνονται στα δικαστήρια και συνεχίζουμε τον αγώνα για να ακυρώνονται ένας-ένας στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: 26 Απρίλη γιορτή για τα παιδιά στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Κυριακή 26 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά Ομηρίδου Σκυλίτση 19 Έναρξη 12.00 το μεσημέρι Ο Καραγκιόζης και...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαϊδαρίου: Σε έναν κόσμο που φλέγεται συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα για ζωή,  μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα

Πρωτομαγιά 1886 – Πρωτομαγιά 2026: 140 χρόνια! Σε έναν κόσμο που φλέγεται συνεχίζουμε αταλάντευτα τον...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 140 χρόνια μετά την εξέγερση του Σικάγο… συνεχίζουμε τον αγώνα για νέες κατακτήσεις

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2026 140 χρόνια μετά την εξέγερση του Σικάγο… συνεχίζουμε τον αγώνα  για νέες κατακτήσεις! ΚΑΜΙΑ...