Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή – Η Δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ δε θα περάσει

Δημοσιεύτηκε στις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή – Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α. καταγγέλλει τη συνέχιση των διώξεων συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων. Αυτή τη φορά σειρά είχε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου που παραπέμπεται σε δίκη ως κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων, για τη  συγκέντρωση υγειονομικών μπροστά από το Υπουργείο Υγείας στις 24/9/2020, ενεργοποιώντας έτσι το νόμο «Χρυσοχοΐδη» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Είναι η πρώτη δική με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο, που τότε αξιοποιήθηκε για την απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων των υγειονομικών και άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας το 2020 στήνοντας έτσι «διαδηλωτοδικείο» για όσους τις οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτές.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ύπαρξη και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς οδηγεί κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να βάλουν σε χρήση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουν νομοθετήσει όλο το περασμένο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους σέρνονται στα δικαστήρια και συνεχίζουμε τον αγώνα για να ακυρώνονται ένας-ένας στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...