Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή – Η Δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ δε θα περάσει

Δημοσιεύτηκε στις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή – Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α. καταγγέλλει τη συνέχιση των διώξεων συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων. Αυτή τη φορά σειρά είχε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου που παραπέμπεται σε δίκη ως κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων, για τη  συγκέντρωση υγειονομικών μπροστά από το Υπουργείο Υγείας στις 24/9/2020, ενεργοποιώντας έτσι το νόμο «Χρυσοχοΐδη» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Είναι η πρώτη δική με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο, που τότε αξιοποιήθηκε για την απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων των υγειονομικών και άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας το 2020 στήνοντας έτσι «διαδηλωτοδικείο» για όσους τις οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτές.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ύπαρξη και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς οδηγεί κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να βάλουν σε χρήση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουν νομοθετήσει όλο το περασμένο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους σέρνονται στα δικαστήρια και συνεχίζουμε τον αγώνα για να ακυρώνονται ένας-ένας στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Περισσότερα

Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Κέρκυρας: Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες εποχιακά εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες εποχιακά εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι δεν...

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: Η ΟΓΕ στο πλευρό των εργαζομένων στα NOTOS

Η ΟΓΕ την Κυριακή 18 Γενάρη 2026 βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στα Notos...

Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας: Έξω τα καζάνια του θανάτου από Πέραμα και Δραπετσώνα

Το παράρτημα του Πειραιά του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο  που...