Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζ. στην Ειδική Αγωγή : Η κυβέρνηση συνεχίζει να εγκληματεί σε βάρος της υγείας μας και της ασφάλειάς μας

0
image_pdfimage_print

 Ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει γενικό lockdown, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των ΚΔΗΦ-ΑΜΕΑ (ΝΠΙΔ Ειδικής Αγωγής) που συνεχίζουν να λειτουργούν με  100%  πληρότητα, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις αποσυγχρωτισμού στα περισσότερα, χωρίς επιπλέον εκπαιδευτικό/επιστημονικό προσωπικό, χωρίς το απαραίτητο – για τις συνθήκες – προσωπικό καθαριότητας και βέβαια με 100% πληρότητα στα δρομολόγια μετακίνησης των ΑμεΑ.

Απόδειξη;;;;

Ούτε ένα ευρώ αύξηση στον προϋπολογισμό για τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ΚΔΗΦ-ΑΜΕΑ) εν μέσω έξαρσης της πανδημίας όταν μάλιστα σε μια σειρά κέντρα οι εργαζόμενοι βρίσκονται απλήρωτοι για μήνες (ΕΡΜΗΣ, ΚΑΣΠ). Το Σικιαρίδειο, ιστορικός χώρος που θα μπορούσε να εξυπηρετεί τουλάχιστον διπλάσιο πληθυσμό και απειλείται με λουκέτο θα επιχορηγηθεί μόλις με 9.300,00 €!!!!

Μάλιστα στο αίτημά μας για επαναλαμβανόμενα τεστ σε εργαζόμενους και εξυπηρετούμενους, έπρεπε να προχωρήσουμε στο 2ο πιο επιθετικό κύμα της πανδημίας και σε γενικό lockdown για να αποφασίσουν μόλις στην τελευταία εγκύκλιο να ξεκινήσουν εβδομαδιαία rapid test σε εργαζόμενους και ωφελούμενους αλλά χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη και το κόστος για τη διενέργειά τους.

Συνάδελφοι μας κοροϊδεύουν… 

Είναι τραγικό είναι ότι ενώ το ΦΕΚ της καραντίνας περιλαμβάνει πολύ αναλυτικές οδηγίες για τα πρόστιμα και τις παραβάσεις δεν αναφέρει πουθενά ποιος αναλαμβάνει το κόστος όσων ενεργειών προβλέπονται (συμπεριλαμβανομένων και των τεστ) ως πρωτόκολλο λειτουργίας ….

Αυτό αποτελεί πρόκληση όταν η κυβέρνηση διατήρησε ακριβώς την ίδια πενιχρή χρηματοδότηση για τα ΝΠΙΔ ειδικής αγωγής που ούτως ή άλλως δεν κάλυπτε τις ανάγκες λειτουργίας τους.

Συνάδελφοι τώρα πρέπει να αναλάβουμε όλοι ευθύνη! Τώρα είναι ώρα αγωνιστικής δράσης και διεκδίκησης! Μόνο με την οργανωμένη διεκδίκηση θα αποσπαστούν λύσεις στα προβλήματα της ασφαλούς λειτουργίας των δομών μας, της επιβίωσης μας, των οικογενειών μας και των ανθρώπων με αναπηρία που εξυπηρετούμε.

 Απαιτούμε:

  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης στα ΝΠΙΔ ειδικής αγωγής, πρόνοιας και αποκατάστασης.
  • Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας – πρόνοιας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας!
  • Τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας σε όλους τους χώρους ειδικής αγωγής, στα σχολεία, στα ΜΜΜ, παντού!
  • Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα test σε εργαζόμενους και ΑμεΑ.  Διενέργεια test απολύτως δωρεάν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια.
  • Να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και βάζει και πάλι στο στόχαστρο την απεργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

  

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ   ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

 Προετοιμαζόμαστε για κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας κι επανακατάθεση του επικαιροποιημένου υπομνήματος.

Συμμετέχουμε στον εορτασμό και την πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Αντιστεκόμαστε στις απαγορεύσεις της κυβέρνησης.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι μαζικά στην Απεργία στις 26 Νοεμβρίου.

Share.

Comments are closed.