Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας: Στις 28 Φλεβάρη Απεργούμε

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των ΤΕΜΠΩΝ.

Πλήθος Συνδικαλιστικών Οργανώσεων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με τον χαρακτήρα ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ίδια ημέρα.

Οι μισθοί για το σύνολο της κοινωνίας έχουν μετατραπεί σε μισθούς πείνας. Η Ακρίβεια – Ασυδοσία να έχει γονατίσει τον λαό, η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας – Δημόσιας Παιδείας έχουν συνθέσει ένα μείγμα ακραίων και δύσκολων καταστάσεων δημιουργώντας ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον για το σύνολο του πληθυσμού. Γίνεται εύκολα αντιληπτό σε όλους μας, ότι πέρα από τα οριζόντια μέτρα που πρέπει να έχουν τελικούς αποδέκτες το σύνολο της Κοινωνίας, υπάρχουν και ανάγκες να καθοριστούν πιο στοχευμένα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες της Κοινωνίας. Δυστυχώς όμως υπάρχει μια σαφής και ουσιαστική αδυναμία της Πολιτείας να αναγνωρίσει στην πράξη τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δράσουμε και να μην παραμένουμε θεατές ενώ η ζωή μας και η ζωή των οικογενειών μας γίνεται καθημερινά όλο και πιο δύσκολη. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών και των αγροτών αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη. Στον Κλάδο μας, οι συνάδελφοι στα Πετρέλαια Καβάλας οργανώθηκαν, πάλεψαν και παλεύουν ακόμα μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων να κερδίσουν πίσω τα δικαιώματα τους και να επιστρέφουν πίσω στην εργασία τους.

Σε άλλους χώρους και μέσα από αντίξοες συνθήκες, οι εργαζόμενοι με αγώνες κατακτούν αυξήσεις μισθών, εργασιακά δικαιώματα, υπογραφή ΣΣΕ, και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι όπου οι εργαζόμενοι οργανώθηκαν, πέτυχαν νίκες και υποχρέωσαν την εργοδοσία σε υποχώρηση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για τις οικογένειες μας και για τις οικογένειες των θυμάτων του εγκλήματος των ΤΕΜΠΩΝ. 57 συνάνθρωποι μας είναι πολλοί! Απαιτούμε «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΙΤΙΩΝ». Δεν είναι «ανθρώπινο λάθος», είναι ΕΓΚΛΗΜΑ.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας έχει πάρει απόφαση για την προκύρηξη 24ωρης Απεργίας στον Κλάδο και καλεί τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Μέλη της και τους εργαζόμενους με Ομοψυχία, Συλλογικότητα και Αποφασιστικότητα, να συμμετέχουν ΜΑΖΙΚΑ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων καλούνται να σχεδιάσουν την παραπάνω απεργία σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου και να φροντίσουν υπεύθυνα για:

  • ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  • ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
  • ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...