Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ: Με τον αγώνα μας θα δώσουμε λύσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Η Α’ Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μάρτη 2023, στην αίθουσα της ΠΝΟ Κολοκοτρώνη 132, διαπίστωσε ότι η διαχρονικά όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων ακολουθούμενη πολιτική που προτάσσει το κέρδος των ομίλων και του κράτους ζυγίζοντας τα πάντα στη λογική του κόστους – οφέλους για το κεφάλαιο δημιουργεί εκατόμβες νεκρούς και τραυματίες με τελευταίο το έγκλημα στα Τέμπη.

Οι νεκροί στους τόπους δουλειάς γιατί τα μέτρα ασφαλείας κοστίζουν, οι νεκροί ασθενείς γιατί η δημιουργία επαρκών μονάδων Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό κοστίζουν, οι νεκροί από φυσικές και άλλες καταστροφές γιατί τα μέτρα αντισεισμικής – αντιπυρικής – αντιπλημμυρικής προστασίας κοστίζουν δεν μπορεί και δεν γίνεται αποδεκτή.

Η καταβαράθρωση του εισοδήματος συνταξιούχων και εργαζομένων όλα τα τελευταία χρόνια μας έχει φέρει στο σημείο η σύνταξη να μη φτάνει ούτε για 15 μέρες δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Ενθαρρυντικό στοιχείο είναι να οι κινητοποιήσεις που έχουν βγάλει στο δρόμο χιλιάδες συνταξιούχους, εργαζόμενους, γυναίκες και προπαντός νεολαία που αποτελούν τη μόνη επιλογή για να πετύχουμε μέτρα για τη βελτίωση της ζωής, της ασφάλεια, και Υγεία με βάση τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της σύγχρονης αναπτύξεις που σκοντάφτει στη λογική του κέρδους και της ιδιωτικοποίησες των πάντων.

Απαιτούμε να παρθούν μέτρα για:

 • Πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με την ενσωμάτωση στη σύνταξη της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Τη 13η και τη 14η σύνταξη.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στην Ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα.
 • Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.
 • Αμεση έκδοση των συντάξεων.
 • Κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική – λαϊκή κατοικία.
 • Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης του Ν.3865/10 ΑΚΑΓΕ.
 • Αμεση πρόσληψη προσωπικού στην Υγεία. Δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Να επαναλειτουργήσουν τα 8 νοσοκομεία που παραμένουν κλειστά 10 χρόνια τώρα με ευθύνη τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Διεκδικούμε δωρεάν δημόσιες δομές για την Τρίτη Ηλικία (οίκους ευγηρίας).
 • Αμεσες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα τα υποκαταστήματα ΙΚΑ που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
 • Κατάργηση του άρθρου 21 του ν.3622/2007 που δίνει την δυνατότητα αλλαγής χρήσης και εκποίησης μερικώς ή ολικώς του ΝΙΕΝ (Ναυτικού νοσοκομείου Πεντέλης), που είναι στόχος μεγάλων συμφερόντων. Να γίνει Πανεπιστημιακή κλινική για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών.
 • Πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
 • Κατάργηση της νομοθετικής τροπολογίας που απαλλάσσει τους εφοπλιστές από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών. Καταβολή όλων των εφοπλιστικών οφειλών στο ΝΑΤ και πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της «μαύρης ανασφάλιστης» εργασίας.

 

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς : 17 Απρίλη Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 10.30 πμ Σύνταγμα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι «Απέναντι στα κέρδη τους, προτάσσουμε τη ζωή μας»: Με αυτό το σύνθημα τα...

Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ: 19 Απρίλη Όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Δυναμώνουμε το Σωματείο μας! Συμμετέχουμε στη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 2μμ, στο εργοστάσιο...