Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ: Όχι στις πολεμικές εμπλοκές

Δημοσιεύτηκε στις

Όχι στις πολεμικές Εμπλοκές

Η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μάρτη 2023, στην αίθουσα της ΠΝΟ Κολοκοτρώνη 132, ανέδειξε την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την Ρωσία-Κίνα για την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια οικονομία και την καταλήστευση των λαών.

Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η Ιμπεριαλιστική επέμβαση στο έδαφος της Ουκρανίας έχει στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων. Είναι πεδίο σφοδρών αντιθέσεων των αστικών τάξεων της Ρωσίας από τη μια και των ΝΑΤΟϊκών που έχουν περικυκλώσει την περιοχή από τον άλλο.

Οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες καταδικάζουμε απερίφραστα τη συνεχιζόμενη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την αιματοχυσία που αυτή προκαλεί στους λαούς και των δύο χωρών.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η επικίνδυνη για τον λαό εμπλοκή της Ελλάδας. Να σταματήσει η μετατροπή της χώρας σε πολεμικό προγεφύρωμα. Η Ελλάδα γίνεται “μαγνήτης” αντίποινων ακόμα και πιθανών επιθέσεων, όπως προειδοποιούν οι δηλώσεις των ρωσικών επιτελείων που έχουν τονίσει πως θα στρέψουν τους πυραύλους τους σε κράτη που φιλοξενούν αμερικανικές βάσεις, σε περίπτωση που απειληθούν.

Τα παζάρια της Ελληνικής με την Τουρκική κυβέρνηση για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσόγειου για λογαριασμό των ενεργειακών κολοσσών καμιά σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα ενώ δημιουργούν τεράστιους κινδύνους ακόμα και πολεμικών επεισοδίων.

Τα πραγματικά συμφέροντα και αισθήματα ανάμεσα στους λαούς αναδείχτηκαν στην τεράστια αλληλεγγύη που έδειξε ό Ελληνικός λαός στον τουρκικό και Συριακό με τους σεισμούς που έπληξαν τις δύο χώρες καθώς και άλλες αντίστοιχες.

Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών! Το πραγματικό δίλημμα σήμερα δεν είναι Ρωσία ή Ουκρανία, ΗΠΑ ή Ρωσία, ΕΕ ή Ρωσία, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ή Ρωσία-Κίνα. Το πραγματικό δίλημμα είναι με τους λαούς ή με τους ιμπεριαλιστές.

Δεν θα πληρώσουμε τα σπασμένα της ακρίβειας και του πολέμου! Η ακρίβεια μας κλέβει τη σύνταξη και τη ζωή μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

— Να αποδεσμευτούμε από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και όλες τις συμμαχίες του κεφαλαίου.

— Να σταματήσουν αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

— Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας.

— Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.

— Να μην αφήσουμε να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα, ως στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα οποιουδήποτε.

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 9 Μάρτη αποκριάτικο πάρτι στις 9μμ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Σας καλούμε στο αποκριάτικο πάρτι που συνδιοργανώνουμε με το Σωματείο του Χρηματοπιστωτικού στα...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 – 5/4/2024

Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 - 5/4/2024 - Φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας  Η...

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας: Για την Απεργία στις 28 Φλεβάρη

Στις 28 Φλεβάρη ενώσαμε τις γροθιές μας, γίναμε η φωνή των αδικοχαμένων ανθρώπων σε...