Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ: Κάλεσμα στη Παναττική συγκέντρωση 16 Ιούνη στις 10πμ στο Υπ. Οικονομικών

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ

Αυτή η εγκληματική πολιτική που κάνει μαύρη τη ζωή μας για να πλουτίσει

περισσότερο η πλουτοκρατία, δεν πρέπει να πάρει παράταση. Πρέπει να ανατραπεί

Η ΠΕΣ-ΝΑΤ καλεί όλους τους συνταξιούχους στην Παναττική συγκέντρωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων την Δευτέρα 16 Ιουνίου ώρα 10 π.μ κάτω από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Καμία αναμονή!Δυναμώνουμε την πάλη με αιτήματα αιχμής την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, τα δώρα μας, τη νομοθετική ρύθμιση και άμεση απόδοση της 13ης και 14ης πληρωμένης σύνταξης, για Αποκλειστικά Δημόσια – Καθολική – Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Πρόνοια για όλους και μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια. Καμία θυσία για την κερδοφορία των ομίλων και την πολεμική οικονομία.

Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουμε ότι λύσεις στα προβλήματα των συνταξιούχων δεν θα δώσουν τα δικαστήρια, αλλά ο οργανωμένος αγώνας. Καταγγέλλουμε ορισμένους επιτήδειους όπως το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και άλλους, που σπρώχνουν τους συνταξιούχους στα γραφεία μεγαλοδικηγόρων που κερδοσκοπούν από την αγωνία χιλιάδων απόμαχων της δουλειάς.

Αυτές οι δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που τα κόμματά τους ψήφισαν τα μνημόνια, σπέρνουν αυταπάτες ότι είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι να πάρουν πίσω ότι τους έχει αφαιρεθεί ή μέρος αυτών μέσα από τα δικαστήρια και δικαστικές αποφάσεις.Κουβέντα δεν βγάζουν ότι τα σχέδια της ΕΕ είναι να βάλει χέρι στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να χρηματοδοτήσει τους επιχειρηματικούς ομίλους της πολεμικής οικονομίας. Οι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν μόνο να δουν τον ιδρώτα τους να γίνεται καύσιμο για να εξυπηρετηθούν οι σχεδιασμοί των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων, αλλά και τις ζωές τους να «αλέθονται» από την πολεμική μηχανή.

Τη δικαίωση δεν θα τη φέρουν αυτοί πους μας έκλεψαν και τα τσιράκια τους, θα τη φέρουν οι ίδιοι  οι συνταξιούχοι με την παρέμβασή τους και με τον ανυποχώρητο αγώνα τους.

Είναι αναγκαίο να θυμίσουμε ότι δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν τους προσφεύγοντες, για πλευρές των αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων υπήρξαν και στο παρελθόν. Ωστόσο, αυτές οι αποφάσεις ποτέ δεν υλοποιήθηκαν απ’ τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Συγκεκριμένα, όσοι συνταξιούχοι υπέβαλαν αγωγή, αν η αγωγή εκδικαστεί τα κρατικά όργανα προσφεύγουν σε έφεση μέχρι να τελεσιδικήσει και όταν αυτό γίνει μετά από πολλά χρόνια, αν η απόφαση είναι θετική, έρχεται η τότε κυβέρνηση και λέει ότι δεν την εφαρμόζω γιατί τα δημοσιονομικά μου δεν μου το επιτρέπουν, και νομοθετεί αρνητικά!

Ενδεικτικά Παραδείγματα αποτελούν:

  • Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Ιούνη του 2015, που είχε αποφασίσει να δίνονται κανονικά τα δώρα μας, και οι παρακρατήσεις των νόμων 4093 και 4051/12, όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν την εφάρμοσε.
  • Μέχρι σήμερα οι δημόσιοι οργανισμοί είχαν την εξής συμπεριφορά για τους δικούς τους λόγους σε πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις: Δεν άσκησαν έφεση σε πρωτόδικη απόφαση το 2013 που αφορούσε δύο ή τρεις συνταξιούχους του Δημοσίου και τους έδωσαν κάποια χρήματα. Ακόμα, υπήρξε ανάλογη πρωτόδικη απόφαση για συνταξιούχο του ΝΑΤ και άλλους συνταξιούχους, που αρχικά τους έδωσε τα χρήματα, αλλά στη συνέχεια έκανε έφεση και τους τα πήρε πίσω. Επίσης δεν άσκησε έφεση σε αντίστοιχη απόφαση για δύοσυνταξιούχους της ΔΕΗ.
  • Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) το Φλεβάρη του 2025, δήλωσε αναρμόδιο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Μια ακόμη δικαστική απόφαση που αφορά το 11μηνο, συνεχίζει την απαράδεκτη ταλαιπωρία των συνταξιούχων και διευκολύνει την κυβέρνηση να κοροϊδεύει δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Άρα το ζήτημα και της εφαρμογής και των δικαστικών αποφάσεων είναι θέμα πολιτικό και όχι δικαστικό. Και τα πολιτικά ζητήματα λύνονται με μαζικούς αγώνες.

Η Δικαιοσύνη ποτέ δεν ήταν ούτε θα είναι ανεξάρτητη από την εκάστοτε κυβέρνηση, ούτε ουσιαστικά ούτε διαδικαστικά. Ουσιαστικά γιατί είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει, να ερμηνεύει τους νόμους που αποφασίζει η εκτελεστική εξουσία και ψηφίζονται στο Κοινοβούλιο. Διαδικαστικά γιατί η ηγεσία της Δικαιοσύνης διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση! Όσο για τα περίανεξάρτητηςΔικαιοσύνηςκαιανεξάρτητες αρχές κ.λπ. Είναι για μικρά παιδιά.

Ο δρόμος για τους συνταξιούχους είναι η συσπείρωση στα σωματεία τους, η συμμετοχή στους αγώνες. Για να υπερασπιστούμε τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας, πρέπει να ηττηθεί αυτή η πολιτική και αυτό δεν μπορεί να γίνει στις αίθουσες των αστικών δικαστηρίων.

Περισσότερα

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής: Η τρομοκρατία και η κοροϊδία στο ΝΙΚΑ δεν πιάνει πια

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΟ ΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΙΑ!  ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ...

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Σχετικά με την έλλειψη νοσηλευτών στη νευροχειρουργική κλινική

Οι τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο ΠΑΓΝΗ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Στη Νευροχειρουργική...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός: Οι επιθέσεις και οι συκοφαντίες τους θα πέσουν στο κενό

Και αυτό το ματς είναι στημένο… Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Υπουργός Εμπορίου της...