Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού : Για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

0

Συνεδρίασε το Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ την Πέμπτη 19 Μάη, με απολογισμό και προγραμματισμό δράσης για το επόμενο διάστημα, σε συνθήκες με έντονο τον κίνδυνο της γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που εξελίσσεται από τις 24 Φλεβάρη με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την εμπλοκή ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Η χώρα μας συνεχίζει τη συμμετοχή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενώ η νέα συμφωνία με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ για τις βάσεις που ψηφίστηκε και στη βουλή, δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Η εργατική – λαϊκή οικογένεια συνεχίζει να δεινοπαθεί καθημερινά από την ακρίβεια, με τον καλπασμό των τιμών της Ενέργειας συμπαρασύροντας το σύνολο των βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και υπηρεσιών. Μόνο τον τελευταίο μήνα, ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα κίνησης και θέρμανσης, μεταφορές και τρόφιμα εμφανίζουν διψήφια ποσοστά αύξησης, ροκανίζοντας μισθούς και συντάξεις και φέρνοντας στο χείλος της απόλυτης φτώχειας χιλιάδες νοικοκυριά.

Ο πολύμηνος απεργιακός αγώνας και οι κατακτήσεις των λιμενεργατών της COSCO με μπροστάρη το σωματείο τους την ΕΝΕΔΕΠ, αποτελεί για όλους τους εργαζόμενους φωτεινό παράδειγμα, για να δυναμώσει η μαζικότητα, η μαχητικότητα, η αλληλεγγύη των σωματείων, για τους ταξικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας, ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα που θέλουν να επιβάλλουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου.

Η ΠΕΜΕΝ ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΜΕ, συζήτησε και αποφάσισε  την συμμετοχή στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί  το Σαββατοκύριακο 18 – 19 Ιούνη με κεντρικό σύνθημα «Στην οργάνωση η δύναμη στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη».

Η δράση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον κλάδο των ναυτεργατών, με την έμπρακτη αλληλεγγύη στην περιφρούρηση των απεργιακών αγώνων, αναγνωρίζεται από τους ναυτεργάτες, αποτελεί ασπίδα ενάντια στην πολιτική των εφοπλιστών, των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Το Δ.Σ συζήτησε και απευθύνει κάλεσμα σε κάθε Μηχανικό για να συμβάλει με την εγγραφή του, τη συμμετοχή του, στις συλλογικές διαδικασίες, στην οργάνωση  της πάλης, στην δημιουργία προϋποθέσεων για να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση, που δεχόμαστε από το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Σε αυτή την κατεύθυνση προχωράει στην έκδοση 4σελιδου και με τίτλο «Γίνε μέλος της ΠΕΜΕΝ – Δώσε  Δύναμη στη Δύναμη σου – Όλοι για Έναν και Ένας για Όλους», προγραμματίζοντας το επόμενο διάστημα εξορμήσεις στα καράβια, τις ναυτικές σχολές.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουμε την Κυριακή 22 Μάη στην 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και στις πρωτοβουλίες της ΕΕΔΥΕ σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του Πανελλαδικού Διημέρου Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.