Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπο. Ναυτικού : 25 Νοέμβρη Γενική Συνέλευση στις 10.30 π.μ

image_pdfimage_print

Συνάδελφοι Μηχανικοί,

Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας στα πλαίσια της πανδημίας, την Τετάρτη 25 Νοέμβρη στις 10:30π.μ, πραγματοποιούμε την  Β’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ για το 2020, παραμονή της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, σε περίοδο, που η κυβέρνηση της ΝΔ γενικεύει την επίθεση, σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, συνολικά των εργαζομένων, στις απαιτήσεις των  εφοπλιστών, των βιομηχάνων, του  κεφαλαίου.

 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΝΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση επιτίθεται με βία και καταστολή στους αγώνες των εργαζομένων, αντί να πάρει ασφαλή μέτρα για την προστασία της υγείας. Όπως και την πρώτη περίοδο της πανδημίας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, ψήφισε σειρά αντεργατικών μέτρων, έτσι και τώρα μέσα στο LOCKDOWN, προετοιμάζει νέα αντιλαϊκά νομοθετήματα. Γυρίζει τον τροχό της ιστορίας δεκαετίες πίσω, προωθεί την 10ωρη εργάσιμη μέρα αντί του 8ωρου, χωρίς αμοιβή για τις δύο επιπλέον ώρες υποχρεωτικής εργασία και πρόσθετα κατασταλτικά μέτρα στη δράση των σωματείων.

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 Μετά τον αντεργατικό νόμο 4714/2020 που κατάργησε την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ποντοπόρα καράβια και με προκλητική παρέμβαση στη λειτουργία των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, προχώρησε στις 5 Νοέμβρη με τροπολογία – έκτρωμα σε νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης, δίνοντας τη δυνατότητα στους εφοπλιστές να ναυτολογούν ναυτεργάτες στα ποντοπόρα καράβια με ελληνική σημαία, που στο σύνολο τους να είναι με βάση τα «διεθνή κρατούντα», δηλ. χωρίς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση.

ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΑΛΕΡΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

ΑΥΞΑΝΟΥΝΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Συνάδελφοι Μηχανικοί,

Στη Β’ Γενική Συνέλευση, με επίγνωση των δυσκολιών από την νέα έξαρση της πανδημίας, συμμετέχουμε και καθορίζουμε το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων μας για το 2021, οργανώνουμε την πάλη μας με την ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουμε με τις ΣΣΕ, την απλήρωτη εργασία, την ανεργία,  τις οργανικές συνθέσεις, τον επαναπατρισμό των ναυτεργατών από τα ποντοπόρα καράβια, τη ναυτική εκπαίδευση, τις κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Κανένας μόνος του στην εργασιακή ζούγκλα. Δυναμώνουμε την ΠΕΜΕΝ με την μαζική συμμετοχή μας στις αρχαιρεσίες, που ξεκίνησαν στις 2 Νοέμβρη, με την δράση μας στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αγώνα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για ζωή με δικαιώματα. 

Comments are closed.