Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού “Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”: Επαναλαμβάνουμε ότι καμία παραβίαση της ΣΣΕ δεν είναι αποδεκτή

Δημοσιεύτηκε στις

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών ναυτεργατών από την πλειοψηφία των πλοίων που βρίσκονται σε ακινησία και εκτελούν εργασίες επισκευής της ναυτιλιακής εταιρίας SEAJETS (ενδεικτικά Tera jet , World champion jet, Power jet, Speedrunner 1,2, Super express jet , super jet κ.α).

Παρότι ο μήνας είναι 12 Φλεβάρη, δεν έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες αποδοχές για τον μήνα Γενάρη. Είναι μια τακτική που ακολουθεί η συγκεκριμένη εταιρία παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για την παραβίαση της ΣΣΕ . Η εταιρία ακόμα δεν καταβάλλει στην πλειοψηφία των ναυτικών την προβλεπόμενη προκαταβολή κάθε 15 του μήνα.

Η εταιρία παραβιάζει το άρθρο 10 της ΣΣΕ ακτοπλοΐας που αναφέρει : «(α)Η εξόφληση του μισθού και των πάσης φύσεως αποδοχών των ναυτικών γίνεται στο τέλος κάθε ημερολογιακού μηνός …..(β)μετά την συμπλήρωση 15 ημερών εργασίας από την ημερομηνία ναυτολόγησης ο ναυτικός δικαιούται να ζητήσει προκαταβολή ….(γ)κατά την εξόφληση των αποδοχών χορηγείται στον ναυτικό αντίγραφο του λογαριασμού μισθοδοσίας του (pay)».

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι οι συνάδελφοι μας δεν πληρώνονται όπως προβλέπεται , την στιγμή ειδικά που τα νοίκια είναι πανάκριβα , οι τιμές στο super Market είναι πολύ ψηλές και όλοι οι λογαριασμοί τρέχουν .

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας, για την εφαρμογή της ΣΣΕ και η ναυτιλιακή εταιρία να καταβάλλει τις δεδουλευμένες αποδοχές.

Επαναλαμβάνουμε ότι καμία παραβίαση της ΣΣΕ δεν είναι αποδεκτή.

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Δράμας: Όλοι στην απεργία 288 Φλεβάρη στις 11.30πμ στο Διοικητήριο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΣΤΙΣ 11:30π.μ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! Δουλειά 7...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 22Φλεβάρη στις 10:00πμ διαδηλώνουμε μαζί με τους απεργούς υγειονομικούς έξω από το υπ. Υγείας

Οι ανάπηροι και οι χρόνοι πάσχοντες σε κίνδυνο! Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα σε θέση...