Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν (Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ): Καταγγελίες για μειωμένες οργανικές συνθέσεις και εξαντλητικά ωράρια

0

Οι επανειλημμένες καταγγελίες μας για τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις και τα δρομολόγια με εξαντλητικά ωράρια , επιβεβαιωθήκαν με τον τραγικό θάνατο ενός οδηγού και τον τραυματισμό ενός ναύτη  στο πλοίο Διονύσιος Σολωμός της ναυτιλιακής εταιρίας ZANTEFERRIES -ΑΝΜΕΖ. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο με αναχώρηση την Τρίτη 9:30 από την Θήρα και με ενδιάμεσα λιμάνια Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Κίμωλο -Μήλο – Σίφνο – Σέριφο – Κύθνο – Πειραιά με άφιξη 22:30 και θα εκτελούσε δρομολόγιο με αναχώρηση από τον Πειραιά την Τέταρτη 00:00 για Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Πειραιά .

            Το πλήρωμα της κουβέρτας έχει σύμφωνα με τα crewlist 1 Λοστρόμο , 1 Υπολοστρόμο , 8 ναύτες και 1 τζόβενο .  Αυτό το πλήρωμα από την Τρίτη το πρωί έχει καθήκον να ανταποκριθεί σε 10 stand by αφιξο – αναχώρησης με φορτω – εκφόρτωση και με εξπρές δρομολόγιο την Τετάρτη με άλλα 5 stand by αφιξο – αναχώρησης και φορτω – εκφόρτωσης. Αυτά τα δρομολόγια με αυτή την σύνθεση είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια .

Ο συνάδελφος Ναύτης τραυματίστηκε στο ρεμετζο του πλοίου από τον Πειραιά . Ο κάβος ‘πιάστηκε’ στην προπέλα και  τραυμάτισε τον συνάδελφο .Το αποτέλεσμα  κάταγμα  στην περόνη στο δεξί πόδι.

Αυτό το τραγικό συμβάν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των εφοπλιστών που μπροστά στα κέρδη τους δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή  .

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.