Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Πανελλήνια Ένωση Χημικής Βιομηχανίας Αττικής: Για την πυρκαγιά σε βιομηχανία παραγωγής τσιμεντοχρωμάτων στο Μενίδι

0

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στην βιομηχανία παραγωγής τσιμεντοχρωμάτων Μποροβάς στο Μενίδι το Σάββατο 25 Ιούνη, βγαίνουν ξανά πιεστικά στην επιφάνεια  ερωτήματα σε σχέση με τα μέτρα προστασίας από πυρκαγιές, και συνολικότερα τα μέτρα προστασίας για τη ζωή των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών στον κλάδο, πέρσι στην Drapa chemie, πριν λίγες μέρες στη Fasoplast κλπ, που και λόγω της φύσης των υλικών που παράγουμε στον κλάδο, σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες, όπως η άναρχη δόμηση στις βιομηχανικές ζώνες της Αττικής κλπ, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για ένα μεγάλης έκτασης βιομηχανικό ατύχημα (ΒΑΜΕ), με ανάλογες συνέπειες στους εργαζόμενους και τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Η αυτοθυσία των πυροσβεστών και των εθελοντών, των κατοίκων και των εργαζομένων που άμεσα  περιόρισαν την πυρκαγιά πριν ξεφύγει επικίνδυνα, δεν αναιρεί τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις ευθύνες της εργοδοσίας που δεν παίρνουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων με αποτέλεσμα κάθε τόσο να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Αποτελεί στόχο πάλης για το εργατικό κίνημα να παρθούν τώρα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, και μέσα στους χώρους δουλειάς αλλά και στις βιομηχανικές ζώνες ώστε να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών

Απαιτούμε

  • Να διερευνηθούν τώρα τα αίτια της πυρκαγιάς
  • Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα πρόληψης από πυρκαγιά και στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και γενικότερα
  • Με αφορμή αυτό το περιστατικό να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος, να μη χαθεί κανένα μεροκάματο. Να γυρίσουν όλοι από Δευτέρα στις δουλειές τους.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.