Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών : Κινητοποιήσεις των απορριφθέντων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου (VIDEO-ΦΩΤΟ)

image_pdfimage_print

Με κινητοποιήσεις σε ΑθήναΘεσσαλονίκη και άλλες πόλεις προχώρησε σήμερα η Επιτροπή Αγώνα Απορριφθέντων Εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου, συνεχίζοντας τον αγώνα με αίτημα να ενταχθούν στους πίνακες, να μπορούν να προσληφθούν από φέτος και να μπουν στους πίνακες διορισμών από του χρόνου. Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται ενόψει του νομοσχεδίου για τον ΑΣΕΠ, που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

Το ζήτημα αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς οι οποίοι παραμένουν εδώ και τέσσερις μήνες άνεργοι καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες πρόσληψης και διορισμού λόγω μη καταβολής του παραβόλου κατά την υποβολή της αίτησης. Παρά τις κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, καμία πρωτοβουλία δεν έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την άρση της αδικίας.

Με αίτημα να προχωρήσει άμεσα ρύθμιση για τη συμπερίληψή τους στους αξιολογικούς πίνακες, για να μην αποκλειστούν από ενδεχόμενους διορισμούς, μετά από κάλεσμα της επιτροπής αγώνα που έχει συσταθεί, απορριφθέντες εκπαιδευτικοί έχοντας στο πλευρό τους εκπροσώπους ΕΛΜΕ και Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Από εκεί κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης που τους έχει κάνει μπαλάκι ανάμεσα σε υπουργεία, που όλο αυτό το διάστημα προτιμά να περνά μια σειρά μέτρα για την εκπαίδευση και δεν δίνει λύση στο ζήτημα, τη στιγμή που στην εκπαίδευση κανένας δεν περισσεύει και υπάρχουν ανάγκες στα σχολεία

Comments are closed.