ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ : Με αφορμή απόλυση συναδέλφου από την εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού Alpha

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΡΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η απόλυση της συναδέλφου από την εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA με την πρωτοφανή αιτιολόγηση της «ανακατανομής ανθρώπινων πόρων», ανοίγει νέους επικίνδυνους δρόμους στην επιδίωξη των αφεντικών για μειώσεις εργαζομένων οι οποίοι θεωρούνται το καύσιμο για την ολοένα μεγαλύτερη κερδοφορία. Μην ξεχνάμε ότι η λεγόμενη «ανακατανομή ανθρώπινων πόρων» έρχεται και δένει με τη νομοθέτηση από την κυβέρνηση της ΝΔ, με το λεγόμενο νόμο Λιβάνιου, να προσμετρούνται ως εργαζόμενοι σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εργαζόμενοι εταιρειών παραγωγής συνεργαζομένων με τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ είχε αναδείξει αυτό το ζήτημα ως ένα παράγοντα αύξησης των απολύσεων στον κλάδο καλώντας σε αγώνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και του συγκεκριμένου νόμου.

Είναι προφανές ότι καμμιά απόλυση, δεν έγινε και ποτέ δεν θα γίνει αποδεκτή στη συνείδηση των εργαζόμενων, ανεξάρτητα από το πως τη δικαιολογούν οι εργοδότες.

Πολύ περισσότερο όταν η προσωπικότητα του εργαζόμενου ανθρώπου θεωρείται, και αυτό είναι χυδαίο, ομιλούσα μηχανή, εργαλείο δηλαδή στην παραγωγή, εν προκειμένω της αστικής προπαγάνδας, και η αξία της μετριέται με τους πόρους που λέει ότι δαπανά το αφεντικό όταν από τη δουλειά των εργαζομένων βγαίνουν τα κέρδη και ο πλούτος. Αυτό, βέβαια, είναι ζήτημα που είναι σε άμεση συνάρτηση με το εκμεταλλευτικό σύστημα. Ετσι βλέπουν, έτσι έβλεπαν πάντα, οι ιδιοκτήτες των Ομίλων τους εργαζόμενους!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το κύριο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, είναι να γίνει έγκαιρα κατανοητό οτι αυτή και κάθε επόμενη από τις απολύσεις που θα ακολουθήσουν στον Κλάδο, είναι αποτέλεσμα του οπλοστασίου όλων των μνημονιακών νόμων που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ την τελευταία δεκαετία, με επιστέγασμα τους νόμους Λιβάνιου και Χατζηδάκη. Είναι όλοι νόμοι που βάζουν ταφόπλακα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, που ανοίγουν δρόμο για συνεχείς απολύσεις, γιγαντώνουν όλες τις μορφές ευέλικτης και πρόσκαιρης δουλειάς, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Απέναντι σε αυτή την αντεργατική καταιγίδα κυβερνήσεων και εργοδοσίας μπορούμε να υψώσουμε το δικό μας τείχος προστασίας για τα δικαιώματα μας στη ζωή και τη δουλειά, παραμερίζοντας τα εμπόδια που κάθε φορά βάζει ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός για να μας υποτάξει στις ορέξεις των αφεντικών του.

Είναι η ώρα για οργάνωση από τα κάτω σε κάθε τόπο δουλειάς, όλων των εργαζόμενων ανεξάρτητα από ειδικότητα, με ενότητα και αλληλεγγύη στη βάση των κοινών μας συμφερόντων ως εργαζόμενων. Να αποφασίζουμε και να οργανώνουμε αγωνιστικές δράσεις για να εμποδίζουμε κάθε αντεργατικό μέτρο, να διεκδικήσουμε μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με ικανοποιητικούς μισθούς και Κοινωνική Ασφάλιση, την μή εφαρμογή στην πράξη και τελικά την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων της τελευταίας δεκαετίας, να κερδίσουμε όλα μας τα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή !

Αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για να μην είμαστε «πόροι», καύσιμα και λίπασμα για τους εργοδότες και τα κέρδη τους, τα οποία βγαίνουν από τη δουλειά μας !

 

Περισσότερα

Ανακοινώσεις καταδίκης του νομοσχεδίου για την υγεία

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά...

25η Νοέμβρη Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το ΠΑΜΕ...

Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί από το λαό μας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά...