ΠΑΜΕ Γραμματεία Θεσσαλονίκης : Δε θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωση μας. Σύσκεψη 16 Οκτώβρη για την επιτυχία της απεργία 8 Νοέμβρη

image_pdfimage_print

Στα χέρια της εργατικής τάξης και των συνδικάτων της η υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στις 8 Νοέμβρη

Όλοι στη σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ την Τρίτη 16/10/18 και ώρα 7μμ στο ΕΚΘ.

Η εργατική τάξη πρέπει να δώσει απάντηση στη νέα επεξεργασμένη και με νέα χαρακτηριστικά επίθεση που δέχεται από την εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό και φυσικά από την κυβέρνηση. Με την ενεργοποίηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου που καθορίζει τον κατώτατο μισθό σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και τις «αντοχές» της οικονομίας τους η συγκυβέρνηση καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ο νέος προϋπολογισμός, φέρνει νέο πετσόκομμα για τους εργαζόμενους.

Σήμερα είναι αναγκαία η οργάνωση αποφασιστικής και μαχητικής απάντησης σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν να υποταχθούμε στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας και να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που θα μας πετάει η ανάπτυξή τους. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους «να περιμένουν». Να «περιμένουν», τη στιγμή που οι εργοδότες δεν υπογράφουν ΣΣΕ σε μια σειρά κλάδους, τη στιγμή που σπάνε ρεκόρ οι ελαστικές και ευέλικτες μορφές εργασίας!

Με αυτά που αποφάσισαν στην ΕΕ της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ), αποδεικνύονται για άλλη μια φορά στήριγμα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, υπέρμαχοι του κοινωνικού διαλόγου.

Όλοι στη σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ την Τρίτη 16/10/18 και ώρα 7μμ στο ΕΚΘ για την οργάνωση της απάντησης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων απέναντι σε κυβέρνηση Ε.Ε, εργοδοσία, για την επιτυχία της απεργίας στις 8 Νοέμβρη.

Comments are closed.