ΠΑΜΕ Γραμματεία Δράμας : Τώρα, χωρίς αναμονή κλιμακώνουμε. Συλλαλητήριο 17 Οκτώβρη στην πλατεία Καπνεργάτη 6.30 μ.μ.

Δημοσιεύτηκε στις

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας για να μηνψηφίσει η κυβέρνηση το κατάπτυστο νομοσχέδιο. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Πατάμε πάνω στις δυο απεργιακές μάχες 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη, που πέταξαν στα σκουπίδια τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, των εργοδοτών,  της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία, που επιδιώκουν να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο.

Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Την πολιτική που δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης.

  • Κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την επέκτασή τους απαιτείται “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”, που θα φέρει νέα συμπίεση των μισθών.
  • Ενισχύουν εκ νέου τις ενώσεις προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της Κλαδικής.
  • Ακόμα και οι Τοπικές Κλαδικές Συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι Κλαδικών Συμβάσεων που θα συμπιέσουν ακόμη περισσότερο τους ήδη άθλιους μισθούς.
  • Προωθούν το “ηλεκτρονικό μητρώο” και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
  • Καταργούν και το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
  • Θεωρούν τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
  • Υπονομεύουν την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
  • Ορίζουν τον υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Παίρνοντας “φόρα” από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.

Προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ό,τι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ξεπερνώντας τα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και του ΕΥΚ Ν. Καβάλας, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για υπάρξει σιγή νεκροταφείου απέναντι στο νομοσχέδιο της ΝΔ, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις τους απέναντι στον ΣΕΒ και τους άλλους εργοδότες για στήριξη των μέτρων, σπέρνοντας σύγχυση και μοιρολατρία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ

 ΟΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗΣ, ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ

 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ  ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ.

Περισσότερα

Νέο εργοδοτικό και κρατικό έγκλημα στην Κόρινθο – Εργοδοσία και κυβέρνηση έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε σφαγεία εργατών!

Λίγες μόλις μέρες μετά τη μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο σκραπ στον Ασπρόπυργο, με έναν...

46 χρόνια μετά η Σωτηρία Βασιλακοπούλου είναι παρούσα στους αγώνες ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων

Στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, συγκρούονται δύο κόσμοι. Από τη μία, ο κόσμος του...

Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο για τα επαγγελματικά ταμεία

Το νέο νομοσχέδιο για τα Επαγγελματικά Ταμεία, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι...