ΠΑΜΕ Γραμματεία Ν. Καβάλας : Για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Καβάλας

0
image_pdfimage_print

Την Τετάρτη 22 του Ιούλη, συνεδρίασε το Δ/Σ του ΕΥΚ Ν. Καβάλας. Αν και τα θέματα της συνεδρίασης ήταν 2, όπως ήταν διατυπωμένα στην πρόσκληση (1ο Εγγραφή Σωματείου στη δύναμη του ΕΥΚ, 2Ο Έγκριση πινάκων εσόδων – εξόδων), η πλειοψηφία του Δ/Σ εισήγαγε κι ένα θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, το οποίο αφορούσε την παρουσία του συναδέλφου Καραμπατζάκη Αναγνώστη (μέλος του Δ/Σ του ΕΥΚ και μέλος του Δ/Σ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας) στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χρυσούπολης & Επαρχίας Νέστου.

Αυτά απ’ ότι φαίνεται είναι τα μόνα που τους απασχολούν και έχουν στην προτεραιότητά τους. Ούτε που ιδρώνει το αυτί τους για τις ΠΝΠ που πέρασαν το τελευταίο διάστημα και καταργούν και τα τελευταία δικαιώματα των εργαζομένων. Που κάνουν τον εργάσιμο χρόνο και τη ζωή των εργαζομένων λάστιχο, που κόβουν τους μισθούς των εργαζομένων μέχρι και 50%, που πετάνε στα σκουπίδια εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους. Άχνα δεν βγάλανε για το τελευταίο νόμο – τερατούργημα που καταργεί το δικαίωμα στη διεκδίκηση.

Πιστοί υποστηριχτές των «πατερούληδών» τους στη ΓΣΕΕ δεν κουνάνε ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για να οργανώσουν την αντεπίθεση των εργαζομένων. Απεναντίας για ακόμη μία φορά, ακολουθώντας την πάγια τακτική της η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ συνεχίζει ακάθεκτη και με «περίσσιο ζήλο» το υπονομευτικό της έργο για το συνδικαλιστικό κίνημα, προσπαθώντας να φιμώσει όσους πραγματικά αγωνίζονται για τα συμφέροντα της τάξης μας. Προτού ακόμη στεγνώσει το μελάνι της αποπομπής του νόμιμα εκλεγμένου, συνάδερφου Γιαγκίδη από τη Διοίκηση του ΕΥΚ και το ξεδιάντροπο «ξεσπίτωμα» των Συνταξιουχικών Σωματείων από τα γραφεία που διατηρούσαν στο κτίριο του ΕΥΚ, επικαλούμενοι το «νέο καταστατικό και τον πειθαρχικό κανονισμό» (που θα ζήλευαν και οι υπουργοί της Χούντας), προειδοποίησαν τον συνάδελφο Καραμπατζάκη Αναγνώστη, πως την επόμενη φορά που θα κάνει κάτι παρόμοιο θα αποπεμφθεί κι αυτός από το Δ/Σ, αλλά και από αντιπρόσωπος στο ΕΥΚ!!!!!!!!!.Τους έχει τυφλώσει τόσο πολύ το μένος τους, που όχι μόνο φτάσανε στο σημείο να παρεμποδίσουν εκλεγμένο μέλος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων να παραστεί σε εκλογές Σωματείου – μέλους της, αλλά να του «ζητάνε και τα ρέστα».

Όσον αφορά το 1ο θέμα, με γελοίες προφάσεις αρνήθηκαν να εγγράψουν στην δύναμη του ΕΥΚ το «Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Π.Ε. Καβάλας & Θάσου».  Ένα Σωματείο που από την πρώτη μέρα της σύστασής του μπήκε μπροστά για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του κλάδου, αλλά και για τα ζητήματα που αφορούν συνολικά τις ανάγκες της Εργατικής Τάξης. Ειδικά με τη στάση που κράτησε με το ξέσπασμα της πανδημίας, πρωτοστατώντας μέσα σε χώρους δουλειάς για να μην υπάρξουν απολύσεις και αλλαγές Συμβάσεων, με τη συμμετοχή του σε δράσεις για την ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία και τις συνέπειές της, τη ολόπλευρη στήριξη  των ανέργων, απέδειξε ότι είναι πραγματικό αποκούμπι στα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αλλά και των ανέργων του κλάδου.

 Μέσα σε όλα τα φαιδρά που επικαλέστηκαν για τη μη εγγραφή του στη δύναμη του ΕΥΚ είναι η ύπαρξη άλλου κλαδικού Σωματείου (Σωματείο Εργαζομένων στις Επισιτιστικές Επιχειρήσεις και Τουριστικά Επαγγέλματα Ν. Καβάλας). Ένα φάντασμα, σαν τα πολλά που έχουν φτιάξει με τις ευλογίες και τη βοήθεια των εργοδοτών. Σωματείο ανύπαρκτο μέσα στους χώρους δουλειάς, που το μόνο που κάνει είναι εκλογές για να αναπαράγει αντιπροσώπους και να συνεχίζεται ο επίπλαστος συσχετισμός στη Διοίκηση του ΕΥΚ. Αν είναι έτσι, πως οι κ.κ. της πλειοψηφίας του ΕΥΚ δικαιολογούν τα όχι 1 και 2 αλλά 5 (!!!!) σωματεία ιδιωτικών υπάλληλων που διατηρούν σαν «μαγαζάκια» του Τιάκα για την παραγωγή  νόθων αντιπροσώπων; Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν βρεθεί και καταγγελθεί δεκάδες περιπτώσεις διπλοψηφισάντων και τριπλοψηφισάντων σε αυτά τα σωματεία.       

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά  ότι δεν είναι απλά μια παραταξιακή διαμάχη, αλλά μια διαπάλη ανάμεσα στα συμφέροντα των εργαζομένων που εκφραστές τους είναι οι εκλεγμένοι στα Ταξικά Συνδικάτα, σε αντίθεση με τα τσιράκια της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα που με κάθε τρόπο και μέσο προσπαθούν να επιβάλλουν την υποταγή και τη μοιρολατρία. Είναι ζήτημα που αφορά κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο της Καβάλας, που δεν ανέχεται τον μηχανισμό των αφεντικών και τα ίδια τα αφεντικά μέσα στο εργατικό κίνημα!

Δεν θα τους περάσει όμως. Όσο και να προσπαθούν, θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

Share.

Comments are closed.