ΠΑΜΕ Γραμματεία Ηρακλείου : Όλοι στο Συλλαλητήριο 18 Δεκέμβρη 19.00 στην πλατεία Λιονταριών

image_pdfimage_print

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση της μέσα από την προετοιμασία ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού με δεκάδες νέα αντιλαϊκά μέτρα. Το συλλαλητήριο θα αποτελεί μια ακόμα απάντηση στην προπαγάνδα της Κυβέρνησης περί «τέλους των μνημονίων».

Μπαίνει επιτακτικά η ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στα σωματεία, ειδικά στους χώρους που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές, οι νέοι εργαζόμενοι που είναι στην πλειοψηφία τους ασυνδικάλιστοι. Το επόμενο διάστημα είναι σημαντικό να προχωρήσει η συζήτηση στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς. Να δυναμώσει η ενημέρωση και η οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι στην επίθεση που συνεχίζεται.

Λίγες μέρες μετά τα μαχητικά συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις των σωματείων στις 14 και 28 Νοέμβρη κλιμακώνουμε προτάσσοντας τα δικά μας αιτήματα! Κρατάμε σαν σημαντικό στοιχείο την αυξημένη συμμετοχή στην Απεργία σε κλάδους και χώρους που οι ταξικές δυνάμεις είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.

Βάζουμε στην άκρη την υπονομευτική τακτική του εργατοπατερισμού σε Δημόσιο και ΕΚΗ που είναι έκθετοι απέναντι στους εργαζόμενους. Από τη μία έκαναν ότι μπορούσαν για να μη γίνει η απεργία με τις αλλαγές ημερομηνιών και από την άλλη όταν προκηρύχθηκε δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για την επιτυχία της, με αποτέλεσμα ούτε πορεία να μην καταφέρουν να κάνουν, όταν χιλιάδες εργαζόμενοι απέργησαν και συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν αποφάσεις να δώσουμε μαχητική απάντηση με μαζικά Συλλαλητήρια την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, 19:00 στην Πλατεία Λιονταριών, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της φοροληστείας και των πλειστηριασμών.

Να δυναμώσει ο αγώνας και οι πρωτοβουλίες για τις ΣΣΕ, τα ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Στηρίζουμε το κάλεσμα σε πλατιά σύσκεψη του Σωματείου του ΠΑΓΝΗ την Τετάρτη 12 /12 , 18:00 στα γραφεία του Σωματείου στο ΠΑΓΝΗ για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας καθώς και το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των Συνταξιούχων στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ

Comments are closed.