ΠΑΜΕ Γραμματεία Ηρακλείου : Καταγγελία Χρυσού Ελευθερίας, Μέλους της Εφορευτ. Επιτροπής του ΕΚΗ για τις διαδικασίες του συνεδρίου

0
image_pdfimage_print

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι, πριν καν τελειώσει η χθεσινή Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, πριν καν εκλεγεί και συνεδριάσει η εφορευτική επιτροπή της οποίας είμαι μέλος, έβγαλε η ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ), με την υπογραφή του ΕΚΗ, ανακοίνωση που ενημέρωνε δημόσια για τις μέρες διεξαγωγής των εκλογών, που αποφάσισε η … εφορευτική επιτροπή.

Παρά τις επανειλημμένες μου προσπάθειες να επικοινωνήσω με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής αυτά δε βρέθηκαν ποτέ παρά μόνο στο γραφείο του Βοργιά που κρυβόταν ο ανακηρυγμένος από το Βοργιά «πρόεδρος» της εφορευτικής Νίκος Κοκοβάκης. Του ζήτησα λοιπόν το λόγο για την κατάσταση αυτή και σαν απάντηση δέχτηκα φραστική και σωματική επίθεση από το Βοργιά που με πέταξε από το γραφείο του.

Μάλιστα λίγο αργότερα ο Βοργιάς πιάστηκε στο γραφείο του με τυπωμένα ψηφοδέλτια της παράταξης του. Ενώ δηλαδή η εφορευτική δεν έχει καν συναντηθεί να εκλέξει πρόεδρο να αποφασίσει για όλα τα διαδικαστικά ζητήματα, να ανακηρύξει συνδυασμούς και υποψήφιους, να τυπώσει με ευθύνη της το ψηφοδέλτιο, η ΔΗΣΥΕ και ο επικεφαλής της καταστρατηγούν κάθε συνδικαλιστική διαδικασία, το ίδιο το καταστατικό του ΕΚΗ, ακυρώνοντας το ρόλο της εφορευτικής επιτροπής που ψήφισε η μεγάλη πλειοψηφία του σώματος των συνέδρων.

Καταγγέλλω τη διαδικασία ως αντιδημοκρατική καθώς αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της εφορευτικής όπως ορίζεται από το καταστατικό.

Καλώ τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ΑΜΕΣΑ να σταματήσουν να παίζουν κρυφτό και να έρθουν σε συνεδρίαση ώστε να γίνει η διαδικασία όπως ορίζει το καταστατικό και ο  Ν. 1264/82.

Χρυσού Ελευθερία

Μέλος της εφορευτικής επιτροπής του ΕΚΗ

 

Share.

Comments are closed.