ΠΑΜΕ Γραμματεία Εύβοιας : Δήλωση των εκλεγμένων με την «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

0
image_pdfimage_print

Το Σάββατο 16/10/21 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου κατά την οποία αποφασίστηκε η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (Συνέδριο) για τις 20/11/21.

Παίρνοντας υπόψη ότι μια σειρά Σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου είναι σε διαδικασία αρχαιρεσιών, Γενικών Συνελεύσεων κλπ αποφασίστηκε ότι σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα εξετάσουμε τα διαδικαστικά ζητήματα οργάνωσης του Συνεδρίου, αφού πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με κάθε Σωματείο ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους.

Την Τρίτη 19/10/21 στάλθηκε στα Σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου ανακοίνωση που την υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας και στην οποία τίθενται μια σειρά ζητήματα (πχ προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών Σωματείων, προθεσμία υποψηφιοτήτων κλπ) που ουδέποτε συζητήθηκαν στο ΔΣ, πόσο μάλιστα αποφασίστηκαν.

Μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας, μετά από καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, που μια σειρά Σωματεία και συνδικαλιστές έδωσαν τη μάχη μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς για κάθε πρόβλημα της εργατικής τάξης της περιοχής, την ίδια στιγμή που με ευθύνη της πλειοψηφίας το Εργατικό Κέντρο είχε βάλει λουκέτο και ήταν σε «καραντίνα», ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας δείχνουν μια ανεξήγητη βιασύνη που υπονοεί μέχρι και αποκλεισμό Σωματείων και αντιπροσώπων.

Όσοι ονειρεύονται διαδικασίες «φαστ τρακ», χωρίς πραγματική αντιπροσώπευση, καλά θα κάνουν να το ξεχάσουν.

Συνέδριο θα γίνει και θα είναι Συνέδριο πραγματικό, μάχιμο, που θα εκφράζει τον πραγματικό συσχετισμό δύναμης.

Καλούμε τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα να ανακαλέσουν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και να στείλουν ορθή επανάληψη με τις πραγματικές αποφάσεις που πάρθηκαν στο ΔΣ στις 16/10/21.

Να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και να διαμορφωθούν οι όροι ώστε τα Σωματεία να προχωρήσουν απρόσκοπτα στις αρχαιρεσίες τους και να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στο Συνέδριο.

Να συγκληθεί άμεσα ΔΣ του Εργατικού Κέντρου που θα αποφασίσει τη διαδικασία του Συνεδρίου.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι:

Καραμπέτσου Ασημίνα

Ντούλτσα Πελαγία

Ντούρμας Κώστας

Σλακώνης Κώστας

Τζαβάρας Γιάννης

Share.

Comments are closed.