Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Συνεχίζει και φέτος την προσπάθεια λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

Δημοσιεύτηκε στις

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στις δυσκολίες που βιώνει η λαϊκή οικογένεια, συνεχίζει και φέτος την προσπάθεια λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης.

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια έχει γίνει νέα κανονικότητα και τα κάθε λογής vouchers και passes δε φτάνουν ούτε για «ζήτω», οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα διέξοδα. Όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν φροντίσει να βάλουν το λιθαράκι τους σε ένα ολοένα πιο αντιδραστικό σχολείο με εμπόδια στην ολόπλευρη μόρφωση, στην προσπάθεια υποβάθμισης του δημόσιου δωρεάν σχολείου και των πανεπιστημιακών σπουδών. Η περίοδος της πανδημίας παγίωσε δήθεν έκτακτα μέτρα όπως η τηλεκπαίδευση, και φυσικά δεν πάρθηκε κανένα μέτρο κάλυψης των μαθησιακών κενών, ή της καλύτερης στελέχωσης των σχολείων με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες, τον εξοπλισμό, τις επιπλέον ανάγκες ψυχολογικής υποστήριξης. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η Τράπεζα Θεμάτων, τα νέα Προγράμματα Σπουδών, οι περιορισμοί που κατά καιρούς υπάρχουν στα μηχανογραφικά σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, είναι μερικά παραδείγματα ενός σχολείου που κατηγοριοποιεί τους μαθητές αναλόγως με την τσέπη τους.

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης συνεχίζει τη λειτουργία του και στη Μυτιλήνη, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιοχές της χώρας με τη στήριξη εργατικών σωματείων, φορέων και συλλόγων. Στόχος αυτής της προσπάθειας δεν είναι να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα, παλεύουμε για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο που μορφώνει ολόπλευρα και δεν απαιτεί επιπλέον φροντιστήρια και μαθήματα σε ένα «κυνήγι» εξετάσεων. Στόχος λοιπόν, είναι να μην στερηθεί κανένα παιδί την επιπλέον βοήθεια που μπορεί να χρειάζεται σήμερα, επειδή δεν έχει να πληρώσει. Κόντρα στη μιζέρια, απλώνουμε το χέρι στα παιδιά ώστε να παλέψουν, να γίνουν πρωταγωνιστές τις ζωής τους.

  • Απευθυνόμαστε σε εργαζόμενους και άνεργους γονείς, που βλέπουν ότι τα εμπόδια να μορφώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Εμπιστευθείτε και στηρίξτε αυτή την προσπάθεια!

  • Απευθυνόμαστε στους μαθητές και στις μαθήτριες που θέλουν γίνουν καλύτεροι στα μαθήματα και δυσκολεύονται, που βάζουν στόχους που δε συμφωνούν με τα στερετότυπα που μαθαίνουν στα σχολεία. Επικοινωνήστε μαζί μας, ενημερωθείτε για τα μαθήματα!

  • Απεθυνόμαστε σε όλους τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θέλουν να βοηθήσουν, να έρθουν σε επαφή μαζί μας, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια! Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί παράδειγμα παιδαγωγού, που πέρα από τη μόρφωση των παιδιών κάνει κτήμα του την έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης. Έχουμε τη δύναμη να απαντάμε αποφασιστικά σε κάθε αντιλαϊκή επίθεση που μας στερεί τη ζωή και τη μόρφωση!

  • Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα, τα Σωματεία, τους Συλλόγους Γονέων και τους Φορείς της περιοχής να στηρίξουν με κάθε τρόπο αυτήν την προσπάθεια και να ενημερώσουν τα μέλη τους.

Για εγγραφές μαθητών/ εκπαιδευτικών, πληροφορίες:

τηλ. επικοινωνίας: 6949257371 (Καθημερινά 15.00 – 21.00)

email: [email protected]

Περισσότερα

Σωματείο Εργζομένων NEXI (πρ. First Data): Οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Μετά από 8 ημέρες απεργίας των συναδέλφων στο κτίριο του Κρυονερίου, η εταιρεία,...

Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου: Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για την υγεία την Τετάρτη 29 Νοέμβρη

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Η κυβέρνηση με μισές αλήθειες και μια πρωτοφανή  προπαγάνδα προσπαθεί να εμφανίσει...

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στην 48ωρη απεργία των γιατρών 29-30 Νοέμβρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στη 48ωρη...