Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Προετοιμάζουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις μας

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου χαιρετίζει τους χιλιάδες  των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των φοιτητών και μαθητών που βρεθήκαμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή, την Τετάρτη 28 Φλεβάρη μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Οι μαζικές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας μας, με καθολική συμμετοχή σε μια σειρά χώρων δουλειάς και κλάδων, δείχνουν το δρόμο για την συνέχιση των διεκδικήσεων και των αγώνων της εργατικής τάξης.

Σε αυτές, συνενώθηκαν οι φωνές και οι αγωνίες των εργαζόμενων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που «νέκρωσαν» εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, των φοιτητών και των μαθητών που αγωνίζονται για την Παιδεία που έχουμε ανάγκη σήμερα και άφησαν τα αμφιθέατρα και τα θρανία για να βρεθούν δίπλα στους γονείς τους, των αγροτών και κτηνοτρόφων που παλεύουν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και έκαναν πράξη το σύνθημα «εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», των αυτοαπασχολούμενων που στενάζουν από την άδικη φορολογία.

Καλούμε όλους και όλες, να δώσουμε συνέχεια, με την απεργία στις 17 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Μαζικά και οργανωμένα, στις συσκέψεις των σωματείων μας, να παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές δράσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους, να βρεθούμε και να συζητήσουμε στις γενικές συνελεύσεις, να παρθούν αποφάσεις σε περισσότερους χώρους δουλειάς για την απεργία και άλλων δράσεων.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που θα χαράξει γερές ράγες, στο τρένο της ζωής της εργατικής τάξης και του λαού μας.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...