Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Δημοσιεύτηκε στις

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση, που εμπορευματοποιεί την υγεία, καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών.

Σήμερα που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, η κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, όπως: «τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός-δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός», «σεβασμός στον πόνο των ασθενών-και στην προσφορά γιατρών νοσηλευτών», «δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία-και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «υγεία παιδεία ενέργεια νερό-να είναι δωρεάν για όλο το λαό».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, η Ένωση γιατρών του ΕΣΥ, ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων, η ΕΛΜΕ Λέσβου και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο-τερατούργημα.

Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιες-δωρεάν-σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, για στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Καλούμε τον λεσβιακό λαό να είναι σε ετοιμότητα και να υπερασπιστεί την υγεία και τη ζωή του

Περισσότερα

Ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ για την 1η Μάη

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1Η ΜΑΪΟΥ 2026 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΑ...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής: ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ!!

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ!!  Ως Συνδικάτο Γάλακτος- Τροφίμων- Ποτών Αττικής καταγγέλλουμε σε όλους...

Συνδικατό Τρόφιμα Ποτα Αττικής: Οργάνωση και αγώνας στο Συνδικάτο μας ! Καμία συναδέλφισσα μόνη της !!

Οργάνωση και αγώνας στο Συνδικάτο μας !  Καμία συναδέλφισσα μόνη της !! Οι γυναίκες εργαζόμενες...