Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Δημοσιεύτηκε στις

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση, που εμπορευματοποιεί την υγεία, καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών.

Σήμερα που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, η κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, όπως: «τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός-δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός», «σεβασμός στον πόνο των ασθενών-και στην προσφορά γιατρών νοσηλευτών», «δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία-και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «υγεία παιδεία ενέργεια νερό-να είναι δωρεάν για όλο το λαό».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, η Ένωση γιατρών του ΕΣΥ, ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων, η ΕΛΜΕ Λέσβου και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο-τερατούργημα.

Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιες-δωρεάν-σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, για στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Καλούμε τον λεσβιακό λαό να είναι σε ετοιμότητα και να υπερασπιστεί την υγεία και τη ζωή του

Περισσότερα

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής : Να σταματήσει να κρύβεται ο Διοικητής του ΣΕΠΕ

Συνάδελφοι Μόνο το τελευταίο δεκαήμερο ο κλάδος μετράει επίσημα τρία σοβαρά εργατικά ατυχήματα. Παράλληλα οι συνθήκες...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Κλιμάκωση του αγώνα για ανακληθούν οι απολύσεις στον όμιλο ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ και στην DEMO

Συνάδελφοι, Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την εργοδοσία του ομίλου ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ Θεσσαλονίκης για την άδικη, παράνομη...

Συνδικάτα Μετάλλου και Κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής: Σοβαρές παραβάσεις σε δύο επισκευαστικά συνεργεία

Σε συνέχεια της καταγγελίας μας, σε επανέλεγχο που πραγματοποίησε την Τετάρτη 26/1/2023 η Επιτροπή Υγείας...