Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Όλοι στο συλλαλητήριο 28 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

 Μεγάλο Συλλαλητήριο Σάββατο 28 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στη πλ. Σαπφούς 

Στις 28 Φλεβάρη, συμπληρώνονται 3 χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών με 57 νεκρούς, που έχασαν τη ζωή τους επειδή 2 τρένα κινούνταν στις ίδιες ράγες στην αντίθετη κατεύθυνση επί 12 ολόκληρα λεπτά.

3 χρόνια μετά, όλα όσα οδήγησαν σε αυτό το έγκλημα παραμένουν, με εξίσου τραγικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

Την ώρα που οι μεγάλες εταιρείες καταγράφουν τζίρους-ρεκόρ, βλέπουμε σχεδόν καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα με νεκρούς και τραυματίες εργαζόμενους που πήγαν για μεροκάματο και είτε γύρισαν σακατεμένοι, είτε δεν γύρισαν ποτέ στο σπίτι τους, όπως έγινε πριν μερικές μέρες στο εργοστάσιο “Βιολάντα”.

Την ώρα που οι πολεμικές δαπάνες του κράτους εκτοξεύονται, βλέπουμε παντού την ανυπαρξία μέτρων και υποδομών για την προστασία του λαού. Με την πρώτη βροχή, οι δρόμοι γίνονται ποτάμια με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές όπως έγινε πρόσφατα στη Γλυφάδα. Στις φωτιές το μόνο σχέδιο είναι το “τρεχάτε να σωθείτε”. Στα σχολεία όλη της χώρας πέφτουν σοβάδες, όπως έγινε και στο Δημοτικό της Καλλονής και από τύχη δεν είχαμε θύματα.

 Όλα αυτά τα εγκλήματα έχουν κοινή αιτία, κινούνται πάνω στις “ίδιες ράγες”, στις ράγες του κέρδους!

Του κέρδους για χάρη του οποίου το κράτος και η Hellenic Train δεν είχαν τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας στα τρένα οδηγώντας στο έγκλημα των Τεμπών. Του κέρδους για χάρη του οποίου η εργοδοσία της “Βιολάντα” αγνόησε τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία της επιχείρησης με αποτέλεσμα τις 5 νεκρές εργαζόμενες. Του κέρδους για χάρη του οποίου θυσιάζονται καθημερινά τα μέτρα πρόληψης, προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Επειδή δεν αποφέρουν αρκετό κέρδος, τα έργα προστασίας του λαού, οι υποδομές αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας, ο έλεγχος και η συντήρηση των δημόσιων κτηρίων, δεν θεωρούνται “επιλέξιμα” έργα και δεν πραγματοποιούνται ποτέ.

Δεν φταίει ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα. Η βάρβαρη και εγκληματική πολιτική τους σκοτώνει παντού! Αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής είναι τα δεκάδες ατυχήματα στα τρένα σε όλη την Ε.Ε. με πιο πρόσφατα αυτά στην Ισπανία που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Ο πραγματικός φταίχτης, είναι το σάπιο σύστημα και η εγκληματική πολιτική του κέρδους, που δε λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή, το εχθρικό για τον εργαζόμενο λαό κράτος που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της κερδοφορίας, της ανταγωνιστικότητας των ομίλων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με τη μεγαλειώδη πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη του 2025, ο λαός απέδειξε την τεράστια δύναμη που έχει όταν το αποφασίσει να φέρει τα πάνω-κάτω. Αυτός ο αγώνας είναι που “θορύβησε” την κυβέρνηση, που δεν επέτρεψε να ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους περιβόητους “θεσμούς” αυτού του σάπιου κράτους που είναι και αυτοί “γρανάζια” της ίδιας πολιτικής που υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα. Τέτοια είναι και η δικαιοσύνη τους, που αφήνει τη συγκάλυψη να συνεχίζεται, βγάζει λάδι τους διάφορους ΟΠΕΚΕΠΕδες, αλλά είναι ταχύτατη στην καταστολή και τις διώξεις του λαού που αγωνίζεται.

Η μόνη ελπίδα για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας  είναι ο μαζικός, οργανωμένος και πανελλαδικά συντονισμένος αγώνας, που θα στρέφεται ενάντια στον πραγματικό ένοχο, την εγκληματική πολιτική του κέρδους και όσους την υπηρετούν.

Με τον κοινό αγώνα μας μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας, η εργατική τάξη, μαζί με τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες, έχουμε τη δύναμη να κατακτήσουμε μια καλύτερη ζωή, όπου οι σύγχρονες ανάγκες μας θα γίνουν πραγματικότητα και δεν θα θεωρούνται “κόστος”.

Δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν σωτήρα, κανέναν μεσσία που μας τάζει ότι θα φτιάξει τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, όσοι προωθούν διάφορα δήθεν κινήματα χωρίς οργάνωση και συνδικάτα, το μόνο που προσφέρουν είναι η πραγματική δικαίωση να παραπέμπεται στις καλένδες.

Η πραγματική δικαίωση για τα Τέμπη, για τα καθημερινά “Τέμπη” στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, κ.λπ. θα έρθει μέσα από τον οργανωμένο αγώνα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση PHARMATHEN: Κλιμακώνουμε με 24ωρη απεργία στις 5 Φλεβάρη

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !!! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ !!! Κλιμακώνουμε με 24ωρη απεργία  στις 5/2  Συνάδελφοι...

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Για τις πρόσφατες δηλώσεις του διάσημου Μαέστρου Ζούμπιν Μέτα

Χαιρετίζουμε τη θαρραλέα στάση του κορυφαίου ενενηντάχρονου Ινδού αρχιμουσικού Ζούμπιν Μέτα (Zubin Mehta, γενν....

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Ανακοίνωση για τους 15 σκοτωμένους πρόσφυγες στη Χίο

Η λίστα των νεκρών δεν έχει τέλος.. Άλλο ένα τραγικό επεισόδιο με 15 νεκρούς και...