Παρασκευή, Απρίλιος 16

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε ανοιχτό – ούτε κλειστό

0
image_pdfimage_print

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΚΑΡΑΒΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΑΣΤΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Τα σχέδια για νέα κλειστή δομή στο νησί μας θέλει να υλοποιήσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ., έχοντας και την σύμφωνη γνώμη και της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης, συνεχίζοντας έτσι την πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας, μετατρέποντας τα έτσι σε φυλακές ανθρώπινων ψυχών, σε απέραντες φυλακές της Ε.Ε.

Ένα χρόνο μετά τις μεγαλειώδης κινητοποιήσεις του Λεσβιακού λαού ενάντια στις «δυνάμεις κατοχής» των ΜΑΤ που έστειλε η Κυβέρνηση, ενάντια στη δημιουργία κλειστού κέντρου στη Καράβα, η Κυβέρνηση επανέρχεται αποφασισμένη. Προσπαθεί με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο να κάμψει τις διαθέσεις των νησιωτών, να τρομοκρατήσει τον λαό για να υλοποιήσει ανεμπόδιστα τα σχέδια για τη νέα δομή. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τα γεγονότα στο λιμάνι κατά την αποβίβαση των δυνάμεων καταστολής και όσα επακολούθησαν σε Διαβολόρεμα και Καράβα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης της Ελληνικής Αστυνομίας κατ’ εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης προκειμένου για να διακριβωθεί όπως αναφέρεται η τέλεση αδικημάτων «μεταξύ άλλων της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη βία, της ηθικής αυτουργίας άλλως συνέργειας σε αυθαίρετη κατάληψη οδοστρώματος και της στάσης και υποκίνησης σε αυτήν».

Ας το πάρουν χαμπάρι ότι τα σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά! Η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του μεγαλειώδη αγώνα των νησιωτών δεν μας τρομάζει και δεν θα περάσει.

Την τελευταία λέξη την έχει ο λαός της Λέσβου!

 Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς της Λέσβου να διατρανώσουν την αντίθεση τους στη δημιουργία νέου κέντρου – φυλακής και να αγωνιστούν ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/2/2021

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

 Απαιτούμε – Διεκδικούμε :

  • να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε ανοιχτό – ούτε κλειστό
  • να κλείσει η φυλακή του Καρα Τεπε και των άλλων Hot spot
  • να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών
  • να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά.
Share.

Comments are closed.