Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Δελτίο Τύπου από την ανοιχτή συζήτηση-σύσκεψη για την απεργία 1 Οκτώβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Πανεργατικός απεργιακός ξεσηκωμός, την Τετάρτη 1η του Οκτώβρη

Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στη πλατεία Σαπφούς

 Την Πέμπτη (17 Σεπτέμβρη) πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη-συζήτηση για την καλύτερη οργάνωση της πανελλαδικής πανεργατικής Απεργίας την Τετάρτη 1η του Οκτώβρη.

Η αίθουσα του ΠΕΚ, γέμισε με συνδικαλιστές του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με νέους και νέες, με απόμαχους της δουλειάς, όπου έγινε πλούσια συζήτηση πάνω στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση για την επέκταση της 13ωρης δουλειάς και την απογείωση της «ευελιξίας».

Ο Γιάννης Ζαφειρίου, πρόεδρος του ΠΕΚ, στην ομιλία του για το νέο αντεργατικό τερατούργημα της 13ωρης δουλειάς τόνισε, ότι έρχεται να χειροτερέψει περαιτέρω τη  ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Ανέδειξε πως έρχεται κατευθείαν από τα «γραφεία του ΣΕΒ», αφού ενισχύει τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να κερδίζουν ακόμα περισσότερο από την δουλειά των εργαζομένων, επιβάλλοντας την 13ωρη δουλειά και την γενικευμένη ευελιξία στην εργασία, όταν και όποτε συμφέρει την εργοδοσία.

Αναφέρθηκε στην κλιμάκωση των ανταγωνισμών στην Ουκρανία, στο παλαιστινιακό και στο σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο Ισραήλ, την ένταση της πολεμικής προετοιμασίας και την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Κλείνοντας τόνισε, πως η πείρα μας έχει δείξει ότι, μόνο όταν οι εργαζόμενοι οργανώνονται στα σωματεία τους, όταν βγαίνουν στο δρόμο, μπορούν να βάλουν φρένο στην επίθεση και να ακυρώσουν στην πράξη αντεργατικούς νόμους.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι συνδικαλιστές ενώ παρέμβαση έκανε και ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. 

Καλούμε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όλους τους εργαζόμενους, να δώσουν μαζική απάντηση. Η επιτυχία της απεργίας την 1η Οκτώβρη είναι στα χέρια μας.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στη πλατεία Σαπφούς.

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ): Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι

Κάλεσμα του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ) την Πέμπτη 25/9/2025 και ώρα 5:15μ.μ, στο...

Σύλλογος Βοηθών Φαρμακοποιών – Φαρμακοϋπαλλήλων Λαμίας: 1η Οκτώβρη απεργούμε. Λέμε όχι στην σύγχρονη σκλαβιά

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η Οκτώβρη απεργούμε !!! Λέμε ΟΧΙ στην σύγχρονη σκλαβιά...

Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ): Συμμετέχουμε στην απεργία 1η Οκτώβρη

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι Το Δ.Σ. του Σωματείου μας συνεδρίασε την Παρασκευή 19/09/2025, για να συζητήσει...