ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΡΟΥΜΠΙΟ
Όλες και όλοι την Τρίτη 6 Οκτώβρη 18.30 το απόγευμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου, ενάντια στην επίσκεψη στην Ελλάδα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Ρούμπιο.
Στην Ελλάδα έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρούμπιο την ώρα που η Μέση Ανατολή φλέγεται, που ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται και τα μέτωπα τείνουν να ενωθούν σε ένα. Έρχεται να εισπράξει νέες δεσμεύσεις, παραπέρα αναβάθμιση της Συμφωνίας για τις βάσεις, περισσότερες διευκολύνσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια και στρατόπεδα, βαθύτερο δέσιμο της χώρας στα πολεμικά και ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ.
Η περιοχή μας μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε ορμητήριο πολέμου και πιθανό στόχο αντιποίνων για τους ανταγωνισμούς και τις πολεμικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, την ώρα που ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την εκτόξευση των τιμών σε Ενέργεια, στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στη λαϊκή στέγη κ.λπ.
Αυτός είναι ο «λογαριασμός του πολέμου» που μας στέλνουν καθημερινά να πληρώσουμε, για μια πολιτική που υπηρετεί τους πολεμικούς σχεδιασμούς, τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και οι εργατικές λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα από την εκτίναξη του κόστους ζωής.
Πακτωλός χρημάτων κατευθύνεται στους επιχειρηματικούς ομίλους, σε πολεμικούς εξοπλισμούς, ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις και στρατιωτικές αποστολές, ενώ οι ανάγκες των εργαζομένων μπαίνουν ξανά στην άκρη. Οι μισθοί δεν φτάνουν για όλο το μήνα, η Υγεία, η Παιδεία υποχρηματοδοτούνται, το κόστος για τρόφιμα ρεύμα, καύσιμα, θέρμανση μεγαλώνει και για Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ούτε λόγος!
Αυτός είναι ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει ο λαός. Δεν θα τους κάνουμε όμως τη χάρη! Τώρα να δυναμώσει η οργανωμένη πάλη του λαού μας, ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς, ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, των κερδών και του πολέμου, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων. Κανένας Έλληνας στρατιώτης στα πολεμικά μέτωπα! Καμία διευκόλυνση για πολεμικές επιχειρήσεις από ελληνικό έδαφος, θάλασσα και αέρα. Να σταματήσει κάθε συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ. Αυξήσεις σε μισθούς συντάξεις, για το λαό, διεθνιστική αλληλεγγύη με τους λαούς που δοκιμάζονται από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και τον πόλεμο, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που τον γεννά.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα σωματεία και τους συλλόγους, όλο το λαό του νησιού, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 18.30 μ.μ. στην Πλ. Σαπφούς, ενάντια στην επίσκεψη στην Ελλάδα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Ρούμπιο.
Ανεπιθύμητος ο σφαγέας Ρούμπιο!
΄Εξω οι βάσεις του θανάτου, καμία εμπλοκή στους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
Λεφτά για μισθούς, Υγεία και Παιδεία, όχι για πολέμους και τα κέρδη!».

