Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία : Μήνυμα αλληλεγγύης για την απεργία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 6 Απριλίου

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΠEΟ εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση των Κυπρίων εργαζομένων στην    απεργία  που διοργανώνει  το ΠΑΜΕ στις 6 Απριλίου στην Ελλάδα.

Σήμερα, η παγκόσμια ειρήνη κινδυνεύει από πολλούς  παράγοντες που απαιτούν παγκόσμια δράση: την φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες,   τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και εντάσεις για τις σφαίρες επιρροής, για τον έλεγχο και  τον διαμοιρασμό των ενεργειακών και άλλων  πόρων.

Η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει  ενισχύσει την ειρήνη και την ασφάλεια στον πλανήτη μας.  Αντίθετα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσφυγοποιηθεί είτε στη χώρα τους είτε αλλού, εκατοντάδες χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους,  δισεκατομμύρια ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.

Οι κύπριοι εργαζόμενοι και ο   κυπριακός λαός στο σύνολο του   εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνων βιώνουμε  τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους.  Είναι για αυτό το λόγο που ζητούμε τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και  την    αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος  και τασσόμαστε ενάντια  στην οποιαδήποτε  εμπλοκή της Κύπρου στον πόλεμο και την  αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.  

Η απόφαση της Ευρωπαικής Ένωσης για  κλιμάκωση των εξοπλισμών δεν αποτελεί την λύση αλλά αντίθετα  περιπλέκει την κατάσταση και θέτει σε κίνδυνο  την παγκόσμια ειρήνη.  Η επιβολή κυρώσεων δεν σταματά τον πόλεμο αλλά  έχει απρόβλεπτες  επιπτώσεις  για ολόκληρη την ανθρωπότητα και ήδη οι λαοί και οι εργαζόμενοι  πληρώνουν βαρύ τίμημα με τις αυξημένες τιμές σε πολλά βασικά είδη πρώτης ανάγκης.  

Στηρίζουμε τους αγώνες   των Ελλήνων εργαζομένων  ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας, ενάντια στην ακρίβεια και για υπεράσπιση των εργατικών τους δικαιωμάτων.  

 

Περισσότερα

Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα Τρένα με...

Αποστολή του ΠΑΜΕ στην Δανία

Στις 4 και 5 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην Δανία ύστερα από...

Αλληλεγγύη στους φοιτητές των ΗΠΑ-Καταγγέλλουμε την βία και την καταστολή (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Βράδυ Πρωτομαγιάς τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον...