Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία : Μήνυμα αλληλεγγύης για την απεργία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 6 Απριλίου

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΠEΟ εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση των Κυπρίων εργαζομένων στην    απεργία  που διοργανώνει  το ΠΑΜΕ στις 6 Απριλίου στην Ελλάδα.

Σήμερα, η παγκόσμια ειρήνη κινδυνεύει από πολλούς  παράγοντες που απαιτούν παγκόσμια δράση: την φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες,   τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και εντάσεις για τις σφαίρες επιρροής, για τον έλεγχο και  τον διαμοιρασμό των ενεργειακών και άλλων  πόρων.

Η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει  ενισχύσει την ειρήνη και την ασφάλεια στον πλανήτη μας.  Αντίθετα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσφυγοποιηθεί είτε στη χώρα τους είτε αλλού, εκατοντάδες χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους,  δισεκατομμύρια ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.

Οι κύπριοι εργαζόμενοι και ο   κυπριακός λαός στο σύνολο του   εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνων βιώνουμε  τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους.  Είναι για αυτό το λόγο που ζητούμε τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και  την    αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος  και τασσόμαστε ενάντια  στην οποιαδήποτε  εμπλοκή της Κύπρου στον πόλεμο και την  αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.  

Η απόφαση της Ευρωπαικής Ένωσης για  κλιμάκωση των εξοπλισμών δεν αποτελεί την λύση αλλά αντίθετα  περιπλέκει την κατάσταση και θέτει σε κίνδυνο  την παγκόσμια ειρήνη.  Η επιβολή κυρώσεων δεν σταματά τον πόλεμο αλλά  έχει απρόβλεπτες  επιπτώσεις  για ολόκληρη την ανθρωπότητα και ήδη οι λαοί και οι εργαζόμενοι  πληρώνουν βαρύ τίμημα με τις αυξημένες τιμές σε πολλά βασικά είδη πρώτης ανάγκης.  

Στηρίζουμε τους αγώνες   των Ελλήνων εργαζομένων  ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας, ενάντια στην ακρίβεια και για υπεράσπιση των εργατικών τους δικαιωμάτων.  

 

Περισσότερα

Μεγάλη Κινητοποίηση της CGT Commerce-Ομοσπονδίας Εμπορίου Γαλλίας στα Carrefour

Σήμερα το πρωί στο Παρίσι, εργαζόμενοι στο εμπόριο, ύστερα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εμπορίου...

Συνάντηση Συνδικάτων Μεταφορών με την ηγεσία της Διεθνούς Μεταφορών της ΠΣΟ

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου συνδικάτα Μεταφορών της Ελλάδας συναντήθηκαν στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ στον...

Αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια

Βίντεο από τις κινητοποιήσεις και την χθεσινή κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Το ΠΑΜΕ στηρίζει τις συνεχιζόμενες...