Τρίτη, 26 Μαΐου

Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης, τέως Βιομηχανίας, Ενέργειας, Έρευνας και Τεχνολογίας : 7 Απρίλη Παγκόσμια Μέρα Δράσης

image_pdfimage_print

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας,
για την υγεία του λαού

Στη σημερινή συγκυρία με την εκδήλωση της πανδημίας και τα καθημερινά κρούσματα αλλά και θύματα που καταγράφονται από τον κορονοϊό, γίνονται ακόμα πιο έντονα τα κενά στη δημόσια υγεία, γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι τεράστιες για την κατάσταση στο σύστημα υγείας, που ήταν τραγική ακόμα και πριν την εκδήλωση της πανδημίας. Η πανδημία ως καταλύτης αποκάλυψε τη γύμνια τους.

Αν κάτι μας κρατά είναι η ακούραστη δράση των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων στα νοσοκομεία, του λαού μας που ακολουθεί τις επιστημονικές κατευθύνσεις σε σχέση με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνει.

Η κυβέρνηση όμως εξακολουθεί να κρατά τους υγειονομικούς χωρίς όπλα. Δε θα σιωπήσουμε μπροστά στις ελλείψεις στα νοσοκομεία, στην αισχροκέρδεια από τον ιδιωτικό τομέα υγείας που σπεύδει να θησαυρίσει πάνω στην αγωνία του κόσμου, στα μέτρα ατομικής προστασίας που λείπουν ακόμα και από τους γιατρούς. Η κυβέρνηση να μην καμαρώνει για το χρόνο που «έχει κερδίσει» από την αργή εξέλιξη ως τώρα της επιδημίας, καθώς είναι χρόνος που δεν έχει εκμεταλλευτεί για να θωρακίσει το σύστημα υγείας, την ώρα που η εξέλιξη της επιδημίας είναι μπροστά μας.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών, δίνουμε τη δική μας απάντηση!

Κόντρα στην κοροϊδία κυβέρνησης και διοικήσεων που προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα κυλούν ρολόι ενώ ταυτόχρονα πνίγουν κάθε φωνή που προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια, ιδιαίτερα των υγειονομικών υπαλλήλων που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή του πολέμου, ενάντια στον κορονοϊό με τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα ακόμη και για την ατομική προστασία τους.

Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, αλλά θα σπάσουμε τη σιωπή, δυναμώνοντας τη φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού!

Και τα φιμωμένα στόματα μπορούν να φωνάξουν!

Πρόκειται για τις ζωές μας! Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε έρμαια στη λογική του κόστους – οφέλους, να γίνουμε παιχνίδι στα χέρια των εμπόρων της Υγείας.

Διεκδικούμε:

 • Μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, λοιπών υγειονομικών, διοικητικού προσωπικού. Τέρμα πια στον εμπαιγμό!
 • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 • Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για όλους τους υγειονομικούς.
 • Μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ, καθώς και όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση.
 • Να επιτταχθούν οι κλινες ΜΕΘ τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρατων ιδιτικών νοσοκομείωμκαι να ενταχθούν στο δημόσιο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 • Να επιταχθούν από τις εταιρίες παραγωγής και εμπορίας τα αναγκαια υλικά για την υποδομή του δημοσίου συστήμστος Υγείας.
 • Ενταξη στα ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγκέλματα) των Υγειονομικών του Δημοσίου.
 • Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιυικών και Συνδικαλιστικών ελευθεριών
 • Κατάργηση πλειστηριασμών. Μέριμνα για ευπαθείς ομάδες – άπορους άστεγους-φυλακισμένους –πρόσφυγες. Εισοδηματική ενίσχηση αλλά και ευρύτερη κοινωνική βοήθεια για συνταξιούχους αδύναμους οικονομικά κλπ
 • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
 • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

Comments are closed.