Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Για το θάνατο 15 μεταναστών σε ναυάγιο ανοιχτά της Χίου

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι

Στο ναυάγιο που συνέβη προχθές το βράδυ με 15 νεκρούς και 24 τραυματίες (επτά άνδρες, έξι γυναίκες και 12 παιδιά),  στα ανοιχτά της Χίου, όταν σκάφος του Λιμενικού ενεπλάκη σε καταδίωξη βάρκας με δεκάδες πρόσφυγες, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση ,και  τη βυθιση του σκάφους

Για άλλη μια φορά το Αιγαίο έγινε υγρός τάφος για ξεριζωμένους και κυνηγημένους ανθρώπους, αυτούς που αν δεν τους σκοτώσουν οι πόλεμοι, πέφτουν στα νύχια των δουλεμπόρων, της άγριας  καταστολής της Ευρωπαικής Ένωσης και όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν διαχρονικά.

Όπως και στην περίπτωση της Πύλου, η επίσημη εκδοχή της κυβέρνησης απάλλασσε το Λιμενικό από κάθε ευθύνη, μέχρι να αποδειχθεί στη συνέχεια η εμπλοκή του στη βύθιση του πλοίου με τους εκατοντάδες πρόσφυγες, και στον πνιγμό περίπου 600 από αυτούς.

ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Δεν μπορούμε να θεωρούμε «κανονικότητα» την μετατροπή  του Αιγαίου σε θάλασσα νεκρών, να πνίγονται εκατοντάδες νέοι άνθρωποι, γυναίκες , μικρά παιδιά ,  δίπλα μας και εμείς να «κοιτάμε τη δουλειά μας». Χτίζουμε τοίχος προστασίας των κατατρεγμένων ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό. Αναδεικνύουμε τους πραγματικούς ενόχους αυτών των εγκλημάτων που είναι οι ίδιοι που προξενούν και τα δικά μας δεινά.

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

Απαιτούμε να διερευνηθούν οι πραγματικές συνθήκες του ναυαγίου και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Να εξασφαλιστεί η προστασία της υγείας και της ζωής των διασωθέντων, η καταγραφή και ικανοποίηση των αναγκών τους, η νομική τους αρωγή.

Περισσότερα

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ξάνθης: Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που καλούσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν....

ΠΕΜΕΝ: Την τρομοκρατία του κεφαλαίου και των μπράβων του, μόνο η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να τη τσακίσει

Η ΠΕΜΕΝ καταγγέλλει τις απειλές σε εκπρόσωπο της επιτροπής ελέγχου, μέτρων προστασίας της ασφάλειας...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Για την νέα επίθεση από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ στον στόλο αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla»

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την νέα πειρατική επίθεση από το κράτος δολοφόνο του...