Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Όχι στην αύξηση των εισφορών και στην κοροϊδία ρυθμίσεων και δήθεν διαγραφής χρεών προς τον ΕΦΚΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφε συναδελφισσα,

Η κυβέρνηση φέρνει ένα νέο πακέτο ρυθμίσεων για το ασφαλιστικό που τίποτα καλό δεν προμηνύει για την συντριπτική πλειοψηφία των συνάδελφων.

Δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι, βρίσκονται χρεωμένοι στα ασφαλιστικά ταμεία για χρέη ατομικής ασφάλισης. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται το τελευταίο διάστημα εκθετικά.

Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία!

  • Η αύξηση των δόσεων από 12 σε 24 σε συνθήκες έκρηξης της ακρίβειας και του πληθωρισμού, δεν δίνει λύση.  Πόσο μάλλον όταν οι εισφορές θα αυξηθούν στο ύψος του πληθωρισμού από το νέο έτος. Έχουμε πικρή πείρα όλα τα προηγούμενα χρονιά, χορτάσαμε ρυθμίσεις επι ρυθμίσεων με ατέλειωτες δόσεις που δε λαμβάναν υπόψη τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής της πλειοψηφίας, δηλαδή των πιο αδυνάμων συνάδελφων, οι οποίοι τελικά δεν ανταποκρίνονται και «χάνουν την ρύθμιση».
  • Η παραγραφή χρεών δεκαετίας που αφήνει η κυβέρνηση να αιωρείται είναι εμπαιγμός. Ο περιορισμός της παραγραφής στην δεκαετία, δεν αφορά, τις βεβαιωμένες οφειλές, από το ΚΕΑΟ, δηλαδή τις οφειλές, για τις οποίες ο οφειλέτης ασφαλισμένος, έχει ενημερωθεί εγγράφως ή με ηλεκτρονική ειδοποίηση. Υπολογίζεται πως θα παραγραφούν οφειλές μόλις 250 εκ. ευρώ, από 43,5 δις ευρώ, δηλαδή μόλις το 0,58% του συνόλου των χρεών, που διαχειρίζεται το ΚΕΑΟ.  Το οποίο το τελευταίο διάστημα προέβη σε «μπαραζ» ειδοποιήσεων (449.025 το δεύτερο τρίμηνο του 2022), για να διακόψει την παραγραφή των οφειλών.

Δεν περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια, οργανωμένοι στα σωματεία και τις ενώσεις δυναμώνουμε τον αγώνα και απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Καμία αύξηση εισφορών, κατάργηση της πρόβλεψης αναπροσαρμογής των εισφορών με βάση τον πληθωρισμό
  • Διαγράφη των χρεών ατομικής ασφάλισης που προέκυψαν κατά την περίοδο επιβολής περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των επιχειρήσεων μας στη διάρκεια της πανδημίας, χωρίς απώλεια κανενός  ασφαλιστικού δικαιώματος
  • Διαγράφη οι τόκων και προσαυξήσεων για χρέη μέχρι 50.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία των.
  • Κατάργηση της εισφορά του κλάδου υγείας και διαγράφη τα χρεών που έχουν προκύψει από αυτήν
  • Χορήγηση σύνταξης σε όσους έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις εφόσον η συνολική οφειλή δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ : Κάτω τα χέρια από τον ΕΛΟΕΝ και την περιουσία των ναυτεργατών

Πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ με αφορμή έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, στο...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Να σταματήσει άμεσα κάθε είδους δίωξη κατά του σωματείου – μέλους μας και των μελών του ΔΣ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού κατά των εργαζομένων στην...

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”: Να ανακληθούν άμεσα οι τρομοκρατικές απολύσεις των εργαζομένων στην PeopleCert

 Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει! Να ανακληθούν άμεσα οι τρομοκρατικές απολύσεις των εργαζομένων στην...