Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με την παράταση του πλαφόν 3% για τις επαγγελματικές μισθώσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Η παράταση του πλαφόν 3% στην αναπροσαρμογή των επαγγελματικών μισθωμάτων για το 2026 αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει ως “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης — όσο κι αν ορισμένοι πρόθυμοι χειροκροτητές, μέλη συνδικαλιστικών ηγεσιών, προσπαθούν από το πρωί να παρουσιάσουν το μέτρο ως μεγάλη επιτυχία.

Η περσινή, αποτυχημένη εφαρμογή της ρύθμισης – η εκτόξευση των ενοικίων συνεχίστηκε – απέδειξε ότι δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος, ούτε καν ο απαραίτητος ελεγκτικός μηχανισμός που να ασχολείται πραγματικά με την τήρησή της.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο είναι απολύτως παρόν και αμείλικτο όταν πρόκειται για μια λανθασμένη απόδειξη: ο επαγγελματίας υφίσταται τσουχτερά πρόστιμα και εξοντωτικές κυρώσεις, χωρίς την παραμικρή ανοχή.

Παράλληλα, η ακρίβεια στην ενέργεια, οι αυξήσεις σε πρώτες ύλες και το συνεχώς διογκούμενο κόστος διαβίωσης πιέζουν ασφυκτικά τις μικρές επιχειρήσεις. Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον, τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια.

Η μόνη πραγματική λύση για σταθερότητα, προβλεψιμότητα και βιώσιμη λειτουργία είναι η καθιέρωση 12ετούς διάρκειας στις επαγγελματικές μισθώσεις.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά – ΣΕΠΕ Σαλαμίνας: Κινητοποίηση όλων των εκπαιδευτικών της Σαλαμίνας την Τετάρτη 23/9 στις 12:30 στα Παλούκια

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ! ΤΕΤΑΡΤΗ 23/9 ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης – Δάφνης – Υμηττού: Καταγγελία για την ποινή φυλάκισης στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, με ομόφωνη απόφασή του, καταγγέλει την εκφοβιστική ποινή φυλάκισης...

Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Κάτω τα χέρια από τα παιδιά του λαού

Ντροπή και αίσχος η ποινή στον στρατεύσιμο Νίκο Κουβαρά. Κάτω τα χέρια από τα παιδιά...